Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da "Bir Lokma Bin Sofra" iftar programı düzenlendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü, Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nce Erzincan’da "Bir Lokma Bin Sofra" iftar programı organize edildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı

İftar öncesinde ilahi gurubunun seslendirdiği ilahilerin ardından kısa bir hoş geldiniz konuşması yapan Erzurum Vakıflar Bölge müdürü Murat Uslu; İnsanımızın, dinine, diline, ırkına ve ideolojisine bakmadan yanlarında olmaya gayret ediyoruz dedi.

Uslu konuşmasının devamında; Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak hazırladığımız, Bir Lokma Bin Sofra iftar programımıza hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Önce, kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy ve Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu’nun selamlarını iletmek istiyorum.

Yüzyıllardan beri, başta insanlık olmak tüm canlılara hizmet etmeyi kendine bir görev edinmiş kadim bir medeniyetin günümüzdeki temsilcisi, Vakıflar genel Müdürlüğü olarak, 25 bölge müdürlüğümüze bağlı 81 ilimiz de “bir lokma bin sofra” diyerek 73 bin kişiyle soframızı paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

İnanlığın var olduğu günden buyana, doğası gereği yaradılışında var olan, yardımlaşma, dayanışma ve iyilik etmenin kurumsallaşmış hali olarak ortaya çıkan vakıflar, Kuranı kerimde ve hadisi şeriflerde belirtilen iyilik etme, yardımlaşma gibi hasletlerin pratik hayata nakşedildiği yapılar olarak hizmet etmektedir. Kadim bir kültürün, eşsiz bir nişanesi durumundaki vakıf medeniyeti ile atalarımızdan bize miras kalan yardımlaşma düsturuyla hizmet etmeyi, kendimize görev ediniyoruz” dedi.

Erzurum Vakıflar Bölge müdürü Murat Uslu’nun konuşmasının ardından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ezan ile birlikte yaklaşık Bin kişinin katıldığı iftar edildi. İftar sonrası Erzincan il müftüsü Muharrem Gül tarafından dua edildi.

Erzincan’da özel bir salonda gerçekleştirilen Erzincan’da “Bir Lokma Bin Sofra” iftar programına Erzincan Belediye başkanı Bekir Aksun, Erzincan Vali yardımcıları Mehmet Deniz Arabacı, Yunus Emre Temel, Erzincan il müftüsü Muharrem Gül, Erzurum Vakıflar Bölge müdürü Murat Uslu ve davetliler katıldı.

Düzenlenen İftar programı sonrasında protokol üyeleri tarafından çocuklara yönelik oyuncaklar dağıtıldı.