Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bingöl; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum

İYİ Parti Erzincan Merkez ilçe Başkanı Veda Bingöl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

İYİ Parti Erzincan Merkez

Bingöl mesajında; Atatürk’ün önderliğinde istiklal harbini yürüten Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 103 yıl dönümünü ülkemizde yaşanan büyük depremler sonrasında kutlamanın buruk da olsa mutluluğunu yaşıyoruz. Ülkenin geleceğinde çocukların vatan ve millet sevgisiyle bilimin ışığında yetişmesini öngören Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının çocuklara hediye ettiği ulusal egemenlik ve çocuk bayramı tüm milletimize kutlu olsun.

Milletimizin iradesini ve ulusal egemenliğimizi temsil eden 23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet meclisinin “Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır.”düşüncesi ışığında hem saltanata hem de işgal güçlerine karşı başlatılan milli mücadele hareketiyle, ulusal egemenliğe dayalı tam bağımsız bir Türkiye’nin temelleri atılmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103. yıl dönümü ve İlk defa 1929 yılında bayram olarak kutlanmaya başlanan 23 Nisan, Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya barışının simgesi olarak görülen dünya çocuklarına armağan edilmiştir. Bu özel ve güzel gün vesilesi ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle başta ilk Meclis Başkanımız, Milli Mücadelenin lideri ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve birinci Meclis’imizin kahraman üyelerini ve aziz şehitlerimizi, rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.