Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tamircilerde Soğuk Hava Mesaisi

Erzincan’da sabaha karşı hava sıcaklığı eski 15 dereceye kadar düştü. Geceden itibaren Sabaha karşı hava sıcaklığı eksi 15 dereceye kadar düşerken, sabah saatlerinde birçok aracın çalışmadığı görüldü.

Erzincan’da sabaha karşı hava

Termometrelerin eksi 15’i gösterdiği Erzincan da çok sayıda araç dondurucu soğuktan dolayı çalışmadı.

Soğuk havalardan etkilenen araçlar çalışmayınca otomobil tamircileri de yoğun mesaide. Erzincan da oto elektrik tamircisi Bilal Günaydın soğuk havalarda yapılması gerekenler hakkında bilgiler verdi.

Oto tamircisi Günaydın ” malum kış aylarındayız araçların birçoğu dışarıda kalıyor bundan dolayı da soğuk havalardan etkileniyor. Sürücülere tavsiyemiz dizel araçlarda depolarını fullesinler kızdırma bujilerini de mutlaka baktırsınlar. LPG li araçlarda da marş dinamosu ve şarj dinamosunun kış ayları gelmeden bakımlarını yaptırmaları gerekiyor. Araçlarını LPG de çalıştırmamalılar benzinde bırakıp benzinde çalıştıktan sonra LPG ye geçmeliler.

Antifriz dereceleri soğuğa dayanıklı olması için ise 30 derece olması gerekiyor. Önemli bir konuda araçların aküleri aküler soğuğa karşı içerisinde beslediği elektriği çabuk boşaltır bunun içinde izo camla sara bilirler. Bu gibi bakımları yaptırdıktan sonra herhangi bir sıkıntıyla karşı karşıya kalmazlar” diye konuştu. 

Kamyon şoförü Elvan Öztürk ise aracının soğuktan etkilendiğini çalışmayınca da tamirciye geldiğini söyledi

Tarım ve Orman Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğüne bağlı 12. Bölge Müdürlüğünden alınan verilere göre soğukların daha da artacağı ve bu gece eksi 18 dereceleri göreceği tahmini geldi.