Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincanlılar depremzedeler için kan merkezine koştular

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.4’lük deprem sonrası kan bağışı çağrısına duyarsız kalmayan Erzincanlılar, depremzedelere destek olmak için sabahın erken saatlerinde kan bağış merkezine akın ettiler.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.4’lük

Sabaha karşı Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen deprem büyük yıkıma sebep oldu. Saat 04.17’de meydana gelen 7.4 şiddetindeki deprem Malatya, Gaziantep, Hatay başta olmak üzere birçok ilden şiddetli bir şekilde hissedildi.
Günün ağarmasıyla depremin etkileri görülürken Kızılaydan yapılan kan bağışı kampanyası çağrısına Erzincanlı vatandaşlarsda duyarsız kalmayarak sabah 08.00 itibariyle kan merkezine koştular.
Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem sonrası depremzedelere yardım için kan bağış merkezine koştuğunu belirten Bünyamin Yılmaz(63), depremzedeler için kan vermek istediğini söyledi. Şimdilik elinden gelen tek şeyin kan vermek olduğunu söyleyen Yılmaz, “Sabah haberi duyar duymaz hemen koştum buraya geldim. Depremi duyunca çok üzüldüm, bizlerde azda olsa hissettik, normal bir durum değil, herkesin yardımcı olması lazım. Bu hepimizin başına gelebilecek bir olay. İnsanlık için herkese yardım edelim.” hiç bir şey yapamıyorsak kan verelim şeklinde konuştu.

                  

Sabah edrken saatlerde kan merkezine geldiğini belirten bir başka vatandaş Merve Öztürk, (28) bu acılı günde kan vermeye geldim. Az bulunan bir kan grubuna sahibim daha çok ihtiyaç olur diye düşündüm. Kan verebilecek bütün sağlıklı insanları kan vermeye davet ediyorum, zor günde olan insanlara yardımcı olmalarını istiyorum. Biz de vatandaş olarak deprem bölgesindeki insanlara, kan desteği sağlamak amacıyla buradayız. En azından bir desteğimiz olsun diye insanlık görevimizi yerine getirmek istedik. İmkanı olan herkes kan bağışında bulunsun. Sadece felaket zamanlarında değil her zaman insanların kana ihtiyacı var, her zaman kan bağışından bulunsunlar. Özellikle de bu günlerde duyarlı olsunlar.” dedi.
Kan merkezi yetkilileri, “sabah saat 08.00 itibariyle vatandaşlar kan merkezimize geldiler. şuana kadar yaklaşık 120 ünite kan alındı. Tüm personelimiz ile buradayız, inşallah gün içerisinde yaklaşık 300 ünite kan verilmesini bekliyoruz. bizlerde vatandaşlarımızın bu duyarlılığına teşekkür ediyoruz” dediler.