Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan Şehit Aileleri koruma Derneğinden depremzedelere yardım

Kahramanmaraş merkezli 7,7. ve 7,6 şiddetinde meydana gelen ve birçok kentte etkili olan deprem felaketinin ardından bölgedeki yaraları bir an önce sarmak adına yardımlar dört bir yandan devam ederken bir destekte Erzincan Şehit Aileleri koruma Derneğinden geldi.

Kahramanmaraş merkezli 7,7. ve

Yaşanan büyük depremin ardından Erzincan Şehit Aileleri Koruma Derneği alınan karar ile başlatılan yardımlar sonrasında Malatya iline geçerek günlük 50 bin Sıcak çorba dağıtımı yaptılar.

Yapılan yardım ve çalışmalar ile ilgili bilgi veren Erzincan Şehit Aileleri koruma derneği başkanı Abdulkadir Zengin, ilk günü bir ekibimiz ertesi günüde yaklaşık 100 kişiden oluşan arkadaşlarımız Malatya iline giderek yardım kampanyasını başlattıklarını belirtti.

Yönetim kurulu üyeleri ile gönüllüler ile günlük 50 bin sıcak çorbanın yanı sıra ekmek ve su dağıtımı yaptıklarını söyleyen Zengin konuşmasının devamında, diğer yardım dernekleri ile birlikte istişare ederek yardımcı olmayı da hedefliyoruz. Malatya ilinde toplam 100 kişilik dağıtma ekibiyle mümkün olduğu kadar tüm depremzedeler ulaşmaya gayret ediyoruz. Allah depremzedeler ve bizlere de yardımcı olsun. Bu küçük bir afet değil ülkemizi derinden etkileyen bir afet. Bu afeti inşallah ülke olarak hep birlikte atlatacağız.

Birlik ve beraberlik adına Malatya’da olduklarını ifade eden Zengin, zaman, zaman sosyal medyada, bazen de haberlerde olumsuzluklar görüyoruz. Üç beş kendini bilmezin yaptığı olumsuzluklar bu aziz milletin özünde var olan iyilik damarlarını asla kesemeyecek. Bu millet varlıkta da, yoklukta da verebilmeyi birlik olabilmeyi becerebilen bir millet. Her ne kadar bazı zamanlarda yeise kapılabilir, belki gevşeklik yaptığımız zamanlar oluyordur ama böyle top yekûn bizi ilgilendiren bir durum oluştuğunda da bu aziz millet azizliğini ortaya koyabiliyor.

10 denilen fakat 12 ilimizin etkilendiği bu afette Darülacezede yetim olarak barınan 8 yaşlarında bir çocuğumuz ayağında ki botunu çıkartarak cebindeki 105 lirayı botunun içerisine koyarak depremzede kardeşine gönderebilecek bir yüreğe sahip. Böyle bir yürek hiçbir millet yok. Yüreği güzel olan bu milletin, Kurtuluş savaşında nasıl ki ayağa kalktı ve ülkemizi kimseye yar etmediyse bugünkü afette de hep birlikte bu şehirlerimizi ayağa kaldıracağız, kardeşlerimizin elinden tutacağız hep birlikte daha güzel günlere yürüyeceğiz” dedi.