Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Depremzede Polat, bir yanımız hala buruk

Erzincan’da evlenerek eşinin görevi dolayısıyla Hatay’da bulunan Münevver Polat(25) deprem anını ve yaşadıklarını anlattı.

Erzincan’da evlenerek eşinin görevi

Erzincan’da evlendikten sonra Hatay iline eşinin görevi dolayısıyla yerleşen Münevver Polat Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde yıkıma sebebiyet veren 7,7 ve 7,6 şiddetli depremlerde ikamet ettiği Hatay’da ki evinde yakalandığını ve 1,5 yaşındaki oğlu ile kurtulduğunu söyledi.
BİZ ÇIKTIKTAN SONRA BİNA TAMAMEN ÇÖKTÜ
Deprem anında hemen oğlunu aldığını ve kapıya doğru yöneldiğini söyleyen Polat, kapıya baktığımda merdiven yoktu, çökmüştü sürünerek kendimi oğlum ile birlikte dışarı attım biz çıktıktan sonra bina tamamen çöktü dedi.
KOL VE BACAKLARIMIZDA BELİRGİN YARALAR OLUŞTU
Gece 04.17 de büyük sarsıntıyı ile birlikte canlarını zor kurtardıklarını söyleyen Polat, “Sarsıntı ile birlikte çocuğumu kucağıma aldım, onu bir saniye bile bırakmayı düşünmedim. O anda kendi canımızı değil elbette çocuğumuzu düşündük. Dışarı çıktığımızda yağmur yağıyordu saatler boyu yağmur altında bekledik. Telefonumuz yoktu kimseye ulaşamadık.  Ben oğlum ile birlikte çıktım. Çıktığımızda merdiven çökmüştü. Tam çıktım binada tamamen çöktü, biz zaten sürünerek çıktık. Kol ve bacaklarımızda belirgin yaralar oluştu. 
DEVLETİMİZ ANINDA GEREKLİ İHTİYAÇLARI HEMEN KARŞILADI
Depremi duyar duymaz baban hemen yanımıza geldi, bizleri alarak Erzincan’a yanına getirdi. Babam bizlere yetişmese bizler mahvolmuştuk. Büyük yıkım olduğunu ve insanların orada çok şeye ihtiyaçlarının olduğunu da ifade eden Polat, oraya giyim malzemeleri acil gönderilmeli, özellikle çocuk temel ihtiyaçları. Devletimiz anında gerekli ihtiyaçları hemen karşıladı fakat yine de bahsettiğim malzemelere ihtiyaç var. Soğuk olduğu için kalın mont ve battaniyeye, soba gibi. 
BİR YANIMIZ HALA BURUK
Biz canımızı kurtardık ama bir kulağımız da orada. Oradan ne kadar fazla can kurtulursa bizlerde o kadar mutlu olacağız çünkü bir yanımız hala buruk. Göçük altında kalan arkadaşlarının olduğunu bir kısmının kurtulduğunu fakat hala haber alamadıkları arkadaşlarının olduğunu ifade ederken gözyaşlarına hâkim olamayan Münevver Polat,  Allah bir daha böyle afetler yaşatmasın.” Diyerek sözlerini tamamladı.