Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bu kış da termal çorapları tercih ettik

Erzincan’da vatandaşlar, dondurucu soğukların yaşandığı bu kış mevsiminde de ayaklarını daha sıcak tutması için termal çorapları tercih etti.

Erzincan’da vatandaşlar, dondurucu soğukların

Mevsim şartlarından dolayı hava sıcaklıklarının eksi değerlerde seyretmesi bazı problemlerini de beraberinde getiriyor. Soğuk havalar vatandaşlara adeta sıcak günleri özlettiriyor. Bu havalar da beraberinde üşümeye karşı bazı tedbirleri beraberinde gerektiriyor. İnsanların vücudunun çok önemli bir uzvu olan ayakları soğuktan korumak için bir tercihi de termal çoraplar oluyor. Erzincan’da bulunan bir çorap ve çamaşır mağazasında satış danışmanlığı yapan Yaren Koç, termal çorapların ayak sağlığı ve sıcaklığı açısından önemine değindi.

Koç, “Termal çoraplar daha çok tercih ediliyor. Kış aylarında çok satıyoruz. Ayakları sıcak tutuyor. Dokusuyla nefes aldırıyor. Yün, elestan ve naylon karışımından üretilebiliyor. Kış mevsimlerinde yoğun bir satış oluyor. Talep artıyor. Bu mevsimde normal çoraplardan daha fazla tercih ediliyor” dedi.

“Termal çoraplar terletme yapmıyor”

Kaliteli termal çorapların doğru bir şekilde kullanıldığı takdirde terletme yapmayacağını kaydeden Yaren Koç şu ifadelere yer verdi:

“Kaliteli termal çoraplar terletme yapmıyor. İçerideki sıcağı muhafaza ediyor. Ayakların üşümesini engelliyor. Dağcılar ve bazı spor branşlarıyla ilgilenenler için dört mevsimde kullanılabiliyor. Onun dışında sıcak mevsimlerde pek tercih edilmiyor. Termal çorap birazcık daha kalın ve dokusu daha yoğun oluyor. Diğer çorapların dokusu biraz daha yumuşak oluyor. Genelde kısa termal çorap modelleri 50 ile 100 TL arası fiyatlarla müşteriye sunuluyor. Kalite standartlarına göre fiyatlarda değişme olabiliyor.”