Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özker; 1 Mayıs’ın bizler için taşıdığı anlam ve değer son derece büyüktür

İYİ Parti Erzincan İl Başkanı Ümit Özker 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında; çalışan işçilerin geçim sıkıntısıyla baş başa bıraktığını söyledi:

İYİ Parti Erzincan İl

Özker mesajında; Dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de birlik, beraberlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü olarak kutlanan bu özel gün, iş ve çalışma hayatındaki çeşitli sorunların dile getirilmesi, çözüm önerilerinin ortaya konması açısından çok önemli bir gündür.

Herkesin emeği, alın teri ve üretimi ölçüsünde tüketme hakkına sahip olması gerektiğine vurgu yapan başkan Özker mesajının devamında; Emek bizim medeniyet değerlerimizde temel bir hak sebebidir. Çalışanın hakkını alması için verdiğimiz mücadelede, sesimizin daha gür çıkması, sorunlarımızın gündeme getirilmesi ve çözüm yollarının bulunması konusunda 1 Mayıs’ın bizler için taşıdığı anlam ve değer son derece büyüktür. Ülkenin toplam gelirinden, herkesin adil miktarda pay alamaması, paylaşım sırasında belli grup ya da kişilerin kollanması, gelir dağılımının bozulmasına, haksızlığa ve yersiz zenginleşmeye neden olmaktadır. Haksız kazanç ve yersiz zenginleşmenin sonucunda; açlık ve yoksulluk tehlikesiyle baş başa kalan ve çalıştığı halde geçimini sağlayamayan bir toplum ortaya çıkar. Hiçbirimiz çalıştığı, çabaladığı halde yoksul olmak istemeyiz. Kimsenin emeğinin sömürülmesine göz yumamayız. Alın terine saygı duymak, işçilerimizin bu derdine kayıtsız kalmamayı gerektirir. İşçilerimiz geçim mücadelesi verirken bizler de emeklerin karşılığı, açlık ya da yoksulluk sınırının altında bir yaşam olmasın diye mücadele etmeye sonuna kadar devam edeceğiz. İnanıyoruz ki burada dile getirdiğimiz sorunlar çözüldüğü zaman gerçek bir işçi bayramı kutlanacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle işçilerimizin gerçekten bayram edeceği günlerin en kısa zamanda gelmesini temenni ediyor, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.