Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İstiklal Marşımız, Yüce Türk Milleti’nin kahramanlık destanıdır

İstiklal Marşı’nın kabulünün 102’nci yıl dönümü münasebetiyle yazılı bir mesaj yayımlayan İYİ Parti Erzincan il başkanı Ümit Özker, bu kutlu günün bilincini gelecek nesillere aktarmayı, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmeyi kendimize şiar ediniyoruz” dedi.

İstiklal Marşı’nın kabulünün 102’nci

Özker yayımladığı mesajında, “102 yıl önce, Büyük Türk Milleti’nin silkinerek kendine gelişini ve bağımsızlık mücadelemizi anlatan İstiklal Marşı’mız; Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin kararıyla Milli Eğitim Bakanlığı’nın açtığı yarışma sonucu, yarışmaya katılan 724 şiir arasından, 12 Mart 1921 tarihinde devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü timsaliyle “İstiklal Marşımız” olarak kabul edilmiştir.

Aziz milletimiz, bu eşsiz marşın her bir kıtasını, her bir dizesini kalbinin derinliklerinde hissetmeyi sürdürdüğü sürece de bu topraklar üzerinde kirli emelleri olanlar, geçmişte olduğu gibi bir bir yıkılacak, tarihin tozlu raflarına gömüleceklerdir.

Yüce Türk Milleti’nin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşımız, milli değerlerimizi, karakterimizi, şuurumuzu ve ideallerimizi destansı bir üslupla anlatan ve milli mücadele ruhunun ilelebet korunmasını sağlayacak eşsiz bir milli marştır.

İYİ Parti Erzincan İl Başkanlığı olarak; bu kutlu günün bilincini gelecek nesillere aktarmayı, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmeyi kendimize şiar ediniyoruz. Bu vesileyle İstiklal Marşımızın kabulünün 102’nci yıl dönümünde, bize İstiklal Marşı gibi bir milli bilinç hazinesi bırakan büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy ile birlikte bütün istiklal kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz” ifadelerine yer verdi.