Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Buyruk, Miraç, elemi, kederi, çaresizliği, ümitsizliği bir kenara koyup yeniden yola çıkma, arınma ve durulmadır

Miraç kandili münasebetiyle bir mesaj yayımlayan MUSİAD Erzincan Şube başkanı Ertan Buyruk, bu gece Peygamber Efendimize ve ümmetine "namaz" hediye edilmiştir” dedi.

Miraç kandili münasebetiyle bir

Buyruk mesajında, “Miraç; Sevgili Peygamberimizin (s.a.s) önce Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya oradan da Yüce Mevla’nın sonsuz ayet ve kudretini müşahede etmek için semaya kadar uzanan içerisinde pek çok ilahi hikmet ve bereketi barındıran manevi bir yolculuktur.

Miraç, elemi, kederi, çaresizliği, ümitsizliği bir kenara koyup yeniden yola çıkma, arınma ve durulmadır. Rasûlullâh -sallâllâhu aleyhi ve sellem-’e (Miraç’ta) üç şey verildi: Beş vakit na­maz, Bakara Sûresi’nin sonu ve ümmetinden şirke düşmeyenlere büyük günahlarının affedildiği haberi…” (Müslim, Îman, 279) müjdesi verilmiştir. Bu tüm İslam âlemi için 100 geceden daha hayırlı geceyi ibadetle geçirmenin sevabı çok büyüktür. Çünkü bu gece Peygamber Efendimize ve ümmetine “namaz” hediye edilmiştir. Beş vakit namaz farz kılınmıştır. Peygamberimize (s.a.v) “Peygamberlerden hiçbiri Sen’den evvel, ümmetlerden hiçbiri de Sen’in ümmetinden evvel cennete girmeyecektir!” müjdesi verilmiştir.

Depremlerde hayatını kaybeden kardeşlerimize rahmet, yaralılarımıza şifa diliyoruz. Bu gece yapılacak olan samimi dua ve yakarışların başta afetzede vatandaşlarımız olmak üzere ülkemiz, milletimiz ve tüm İslam alemi için hayırlar getirmesin, Yüce Allah’tan niyaz ederiz” ifadelerine yer verdi.