Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

23 Nisan memleket semalarındaki kara bulutların dağıldığı gündür

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 103. Yıldönümünde kutlama mesajı yayımlayan 26. Dönem Erzincan milletvekili Sabahattin Karakelle, “Unutulmaz kahramanlıklarla ve zaferle örülü şanlı tarihimizin altın sahifelerinden biri olan TBMM’nin açılışının 103.Yıl dönümünde büyük coşku ve heyecan yaşıyoruz” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik

Karakelle mesajında; 23 Nisan günü memleket semalarındaki kara bulutların dağıldığı, hürriyet güneşinin her bir vatan evladına ayrı ayrı gülümsediği, mukaddes hilalin artık kaşlarını çatmadığı ve Mübarek Peygamberimizin Mehmetçiğe “ aguşunu “ açtığı gündür.

Türk Milletinin büyüklüğüne, yüksek yeteneklerine inanan Mustafa Kemal Atatürk, Anadolu’ya çıkarken yurdun parçalanmak istenmesine karşı çıkmış, tarihin en büyük savaşlarından birini, kurtuluş savaşını gerçekleştirerek ebediyen yaşayacak Türkiye Cumhuriyetini kurmuştur. Burada temel hareket noktası hür ve bağımsız bir anlayışla Türk Milletinin onurlu ve şerefli bir millet olarak yaşama isteğidir. Bugün ise Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılını idrak ederken Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde “Türkiye Yüzyılı” vizyonu ile ülke ve milletimizi çağdaş uygarlık seviyesine çıkaracak hamleler yapmaktayız. Dünyada sözü geçen, gündem oluşturan bir ülke olarak geleceğe daha güvenle bakmaktayız.

Türkiye Büyük Millet Meclisi dünyada örneği görülmemiş bir şekilde, Destansı Kurtuluş Savaşını gerçekleştirmiş, Gazi bir Meclistir. Aynı zamanda Kurtuluş Savaşını başarıyla yönetmiş kahraman bir meclis ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurmuş Yüce bir meclistir.

23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı, aynı zamanda bütün insanlık için aydınlık bir gelecek çağrısıdır. Bu çağrı da Türkiye Büyük Millet Meclisimizin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sesi vardır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşımızı sevk ve idare eden ilk Meclis’teki tüm milletvekillerini, bir kez daha rahmetle ve minnetle anarken, ülkemizin kuruluşunda emeği geçen bütün şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Tüm çocuklarımızın, tüm dünya çocuklarının bayramını kutluyorum” ifadelerine yer verdi.