Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sağlık Çalışanlarının Eğitim Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı

Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil ambulans başhekimliğine gelen genel durum bozukluğu ve ardından kalp durması çağrısına 1 buçuk dakika içerisinde ulaşan ekipler kısa sürede müdahalede bulunarak hastaneye ulaşımını sağladı.

Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü

Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil ambulans başhekimliği tarafından devam eden eğitimler kapsamında uygulamalı gerçekleştirilen tatbikat gerçeğini aratmadı. Gerçekleştirilen tatbikat çevredekiler tarafından da ilgi gördü.

Hizmet kalitesini arttırabilmek amacı ile önceden belirlenen senaryoya göre gerçekleştirilen tatbikat gerçeğini aratmazken, senaryo başarı ile tamamlandı.

Erzincan Yavuz Selim Mahallesinde yaşayan 60 yaşlarında bir hastanın genel durum bozukluğu ve ardından kalp durması sonucu hasta yakınları tarafından 112 acile gelen çağrı üzerine sağlık ekipleri sadece 1 bucuk dakika içersinde vaka alanına ulaşarak hastaya ilk müdahalede bulundular. Hastaya ilk müdahalenin ardından 15 dakika içersinde hastaneye ulaşımı sağlandı.

YÜZDE 98’LİK BİR ULAŞIM ORANIMIZ VAR

Gerçekleştirilen tatbikat ve eğitimler ile ilgili bilgi veren Erzincan il Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin yaptığı açıklamasında, “Bizden Erzincan il sağlık müdürlüğü acil sağlık hizmetleri olarak mevcut ekiplerimizin gerek komuta merkezleri ile koordinasyonu gerek istasyonlarımızdan çıkış hızları gerekse vakaya ulaştıklarında vakaya yaptıkları müdahale ile ilgili başlatmış olduğumuz çalışmalarda hem istasyonlarımızın denetimlerinin yapılması aynı zamanda istasyonda çalışan arkadaşlarımızın yapmış olduğu müdahalelerin bizim eğitim ekibi tarafından takip edilmesi kısaca hem eğitim hem denetim faaliyetlerini aynı anda sürdürmüş oluyoruz.. İstasyon ekiplerimizin sahada yapmış oldukları müdahale ve uygulamalarda bir eksiklik bir aksaklık yada eğitim anlamında bir sıkıntımız var mı bunları yerinde gözlemlemeye çalışmış oluyoruz. Bu kapsamda 112 acil servis başhekimliğimiz tarafından başlatılmış olan hem eğitim hem denetim faaliyetlerimizi il genelinde sürdürüyoruz. Öncelikli olarak merkezde başladık. Bugün 5. denetim ve eğitimimiz oldu. Bundan sonraki süreçte tüm ilçelerimizde ve tüm ekiplerimize aynı şekilde hem denetleme hem de yerinde eğitim faaliyetlerini sürdürerek devam edeceğiz. Burada temel amacımız bizim istasyonda faaliyet gösteren sahada vatandaşımıza ilk müdahaleyi yapan arkadaşlarımıza gerek reaksiyon sürelerinin ölçülmesine gerek komuta kontrol merkeziyle olan işbirliği, gerekse sahada yapmış oldukları bu uygulamaların ve müdahalelerin etkin bir şekilde izlenmesi ve varsa bir eksiklik aksaklık müdahale anında edilerek sahada daha dinamik bir şekilde tutmak. Bugünde az önce izlemiş olduğunuz vakada ortalama 1 dakika 50 saniye içerisinde reaksiyon süremizin olduğunu görüyoruz. Tabi Erzincan’da özellikle merkezde 7 hekimimizin olması Erzincan’ın ulaşılabilirlik anlamında ulaşımın yüksek olması sayesinde ulaşım süremizin kısa olduğunu rahatlıkla ifade edebilirim. Zaten sağlık bakanlığı politikaları gereği ilk 10 dakika içinde yüzde 98’lik bir ulaşım oranımız var. Bu da ilimiz adına güzel bir hadise diye düşünüyorum. Yine kırsal alanlarda yaklaşık yüzde 96’lık bir ulaşım oranımız var, sağlık bakanlığı standartları üzerinde bir ulaşım oranımız var. Eğitimlerimiz rutinde de devam ediyor. Bizim ekiplerimizde zaten sahada etkin bir şekilde müdahale ettiğini burada rahatlıkla ifade edebilirim. İl genelinde 20 istasyonumuzla hazır halde vatandaşlarımıza ilk müdahale yapacak konumda olduğumuzu rahatlıkla burada ifade edebilirim. Bu vesile ile gerek istasyonda çalışan arkadaşlarımıza özellikle başhekimliğimiz bünyesinde hizmet veren eğitim birimi de dâhil olmak üzere bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

15 DAKİKADA HASTANEYE NÂKİLİNİ GERÇEKLEŞTİRDİLER

Ardından gerçekleştirilen tatbikat ve genel durum hakkında bilgi veren Sağlık il müdürlüğü 112 Acil Ambulans başhekimi Dr. Hüseyin Güven “52 Ambulansımız var. Toplamda 20 istasyonumuz ve. 208 sağlık personelimiz bulunmakta. Bunların örgün eğitimlerine eğitim birimimizdeki arkadaşlarla devam etmekteyiz. Bugün genel durum bozukluğu ve ardından kalp durması olan bir hastanın simülasyonunu yaptık. Burada arkadaşlarımız toplam 15 dakikada hastaneye nâkilini gerçekleştirdiler. Eğitimlerimiz sahadaki arkadaşlarımızın her türlü vakaya her an hazır olması için devam etmekteyiz” dedi. 

4 TEMEL MODÜL EĞİTİMLERİMİZ DEVAM ETMEKTE

Erzincan il sağlık müdürlüğüne bağlı 112 Acil Ambulans başhekimliğinde paramedik olarak çalışan Semra Gazi, eğitimlere 1 senedir düzenli olarak devam ettiklerini belirterek “modül eğitimleri ile başlayıp sahada arkadaşlarımızın eksiklerini tamamlamak adında 4 temel modül eğitimlerimiz devam etmekte. O eğitimlerinde sahada dönüşünü almak için ve arkadaşların saha denetimi adı altında denetimlerimize başladık. Amaç hem eksiklerimizi tamamlama hem de aktif olmalarını sağlamak adına bu denetimlere başladık 5. denetim verdiğimiz eğitimi sahada görmek bizi mutlu ediyor. Hataları en aza indirerek müdahaleler devam ediyor: Bunun meyvelerini sahada görmüş oluyoruz bizim için mutlu ekiplerimizde sahaya daha güvenli ve temkinli yaklaşabiliyorlar denetimlerde bu algıyı açık tutuyor”