Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Obezite Merkezi hizmete girdi

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Obezite Merkezi sağlıklı bir şekilde vatandaşlara hizmet veriyor.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi

Erzincan İl Sağlık Müdürü  Dr. Cihan Tekin ve Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız, tarafından Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hizmet veren Obezite Merkezinin tanıtımı yapılarak merkezin işleyişi hakkında bilgiler verildi. 

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesinde düzenlenen programa Erzincan İl Sağlık Müdürü  Dr. Cihan Tekin ve Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız, Prof. Dr. Emin Murat Akbaş, diyetisyenler ve hastalar katıldı.
Programda açılış konuşmasını yapan EBYÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Ana Bilim Dalı Obezite Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Öğr. Üyesi Nergis Akbaş, Prof. Dr. Emin Murat Akbaş merkez hakkında bilgilendirme yaptılar. 

Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız ise merkez hakkında konuşmasında: ‘obezite merkezimiz hastanemizde daha önce kurulmuş olup ama şubat ayından beri daha aktif hizmet vermektedir. Bu merkezde ekibimiz kilo vermek isteyen arkadaşlarımız için ilgileniyorlar. Obezite noktasında kilo vermeyi amaçlayan ama kilo vermekte zorlanan hastalarımıza her noktada yardımcı olmak.  Hastalarımıza özel hastane noktasında hizmet verilerek obezite noktasında gerekli tüm yardımlar yapılıyor. Burada hastane birimizin farklı noktalarında görev alan hocalarımız nezaretinde hastalarımıza gerekli yardım yapılıyor. Bir ekip şeklinde hastaya yaklaşılarak yardım ediliyor. Hastalarımızı yaklaşık 6 aylık bir süre gibi alanda programa alınıyor. Bu şekilde hastalarımıza gerekli yardım sağlanıyor. Hastalarımızın hepsi burada ekibimizle bir bütün olmuşlar. Bu bütün olmanın karşılığı olarak da başarılı bir şekilde mutlu bir şekilde kilo veriyorlar. İnşallah daha başarılı hizmetler vereceğiz’ dedi.

Merkez hakkında bilgi veren Erzincan İl Sağlık Müdürü  Dr. Cihan Tekin ise şunları kaydetti: ‘ sağlık bakanlığı özellikle obezite ile mücadelede konusunda ciddi anlamda planlı, programlı çalışma yürütüyor. Günde 10 bin adım atarak sağlıklı yaşam konusunda girişimlerini sürdürürken Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesinde de böyle bir merkezin açılması Erzincan adına sağlık adına çok iyi bir tablo. Burada 2 hocamınız sorumluluğunda doktorlarımız, diyetisyen ve psikiyatri hocalarımızla hizmet vermektedir hastalarımıza. Buradaki temel amacımız vatandaşlarımızın sağlıklı bir şekilde yaşamlarına devam etmesini sağlamak. Bu anlamda da baktığımızda Türkiye’de 17 merkezden 1 tanesi Erzincan’da olup ve en iyisi diyebiliriz de. Fiziki ve  teknik donanım  açısından personeli açısından güçlü bir şekilde hastalarımıza hizmet veriyorlar. Vatandaşlarımızı buraya gelip obezite ile mücadele noktasında hem psikolojik hem de diğer alanlarda gerekli desteği alıp  sağlıklı şekilde kilo veriyorlar. Bunun yanında kilo verme noktasında sıkıntı yaşayan vatandaşlarımız olduğunda hastanemizde obezite cerrahisinde doktorlarımızla birlikte yardımcı olmaktayız. Dolaysıyla vatandaşlarımız sağlıklı beslenme ve sağlıklı kilo verme noktasında başka merkezlere gitme gibi bir ihtiyaçları olmadığını bu hizmeti rahatlıkla ücretsiz bir şekilde kamu hastanemizde alabilirler. Bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum’ diye konuştu.
 
Tedavileri devam eden 110 hasta şu ana kadar 1000 kg kilo verdi. Yapılan tedavi sonucunda kilo vermeyen hastalar için gerekli cerrahi müdahale uygulanıyor.