Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da artan grip vakaları eczane sayısını artırdı

Erzincan’da hava sıcaklıklarında ani değişimler yaşanması bu yıl aralık ayında grip vakalarında önemli artışa neden oldu. Yoğunluk sebebiyle kentteki eczane sayısı gece saat 24.00’a kadar 2’ye yükseltildi.

Erzincan’da hava sıcaklıklarında ani

Erzincan’da birçok kişi, grip ve soğuk algınlığı şikayetiyle hastanelere başvuruyor. Ani değişen hava sıcaklıkları nedeniyle gribe yakalanan vatandaşlar doğal yöntemlerle çareyi bulamayınca hastanelere akın ediyor. Bu nedenle özellikle gece saatlerinde acil servislerde yoğunluk oluşurken aynı yoğunluğun Erzincan kent merkezinde 1 tane bulunan nöbetçi eczanede de meydana gelmesinden dolayı yetkililer tek bulunan nöbetçi eczaneyi ikiye yükseltti.

Konu ile alakalı İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Erzincan’da son dönemlerde vatandaşlarımızın acil servise başvuru sayılarındaki yaşanan artıştan kaynaklı eczanelerde oluşan yoğunluğu giderme, halkımızın ilaca ulaşımının kolaylaştırma amacıyla Erzincan Eczacılar Odasıyla yapılan görüşmeler neticesinde alınan karara göre ilimiz merkezinde aralık ayı sonuna kadar gece nöbetçi eczane sayısı saat 24.00’a kadar iki eczane olacak şekilde listeler güncellenmiştir” denildi.