Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan Sağlık Müdürü Dr. Tekin: “Amacımız sevk eden değil sevk alan bir hastane olmak”

Erzincan Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 7 yataklı yoğun bakım birimi oluşturduklarını kaydederek, “Amacımız sevk eden değil sevk alan bir hastane olmak” dedi.

Erzincan Sağlık Müdürü Dr.

Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde düzenlenen basın toplantısında Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin ile Başhekim Doç. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız hastaneye yönelik bilgilendirmelerde bulundular.

İlk olarak açıklamada bulunan Erzincan İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, “Erzincan’da sağlıklı bir sağlık hizmeti vermenin gayreti içerisindeyiz. Özellikle pandemi öncesi, pandemi süresindeki rakamlar ve pandemi sonrasında baktığımızda yavaş yavaş 2019 rakamlarına ulaşmaya başladığımızı yılsonu itibarıyla bir aksilik olmazsa 2019 rakamlarını tutturduğumuzu görmüş olacağız. Bu hem poliklinik hizmeti açısından hem ameliyat sayıları açısından hem diğer ameliyatlar sayısı açısından hem de sunmuş olduğumuz sağlık hizmetlerinin çeşitliliği açısından inşallah yılsonuna daha iyi girmiş olacağız.

il genelinde bir takım iyileştirme faaliyetleri yaptıklarını ifade eden Dr. Tekin, gerek İlçelerde gerekse de Merkez’de Ufuk hocamızın sayesinde ciddi anlamda bir ilerleme kaydettik. Bu şekilde baktığımızda vatandaşlardan olumlu yönde geri dönüşlerinde olduğunu görüyoruz. Bu da bizi açıkçası motive ediyor. Biz bu anlamda son derece mutluyuz. Gelecek adına da ümitliyiz. Hastanemizde bir takım yenilikler yapacağız. Poliklinik sayısının arttırılması, mesai içi polikliniklerin açılması gibi vatandaşın sağlık hizmetine erişimini kolaylaştırıcı çalışmalarda bulunacağız.

Özellikle MHRS noktasında baktığımızda Türkiye noktasında pandemi sonrasında bir sıkıntı olduğunu görüyoruz. Bir önceki sayılara baktığımızda biz 25 bin MHRS hastasına bakmışken 50 bin dışında da MHRS dışı hasta bakmışız. Bu hastalarımızı geri göndermiyoruz. Emek sarf edilmiş, mesafe kat edilmiş, evinde çoluk çocuğunu bırakmış gelmiş burada beklemiş insanları mağdur etmeden MHRS ’de açtığımız kapasitenin iki katına da biz fazladan bakmışız. Başka bir deyişle baktığımız hastaların 3’te 1’i MHRS, 3’te 2’si MHRS ’siz. Olabildiğince vatandaşlarımızın sorunlarını burada aksatmadan mutlaka gerçekleştirdik. Bu şekilde evlerine geri göndermeyi planlıyoruz. Raporda sağlık sunumu noktasında başka planlamalarımız da var.

Toplantının temel amacının hastanemizin Acil Bölümünde Bir “Yoğun Bakım Servisi” oluşturduklarını söyleyen Dr. Çetin, 7 yataklı bir yoğun bakım birimi oluşturduk. Bu birimimizin avantajları nedir? Zaman, zaman hastalar gelir ve hangi bölüme yatacağı belirsizdir. Çıkacak tahlil ve tetkik sonuçlarına göre karar verilinceye kadar vatandaşlar müşahede odalarında veya Acil Servis’te sedyelerde kalıyorlardı. Bunu çok doğru bulmuyoruz. Bu vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve daha nitelikli hizmet alması için Acilde 2 basamak 7 yataklı bir yoğun bakımı oluşturduk. Burada hastalarımız çok daha güvenli ve bakımlı bir şekilde tetkik sonuçları çıkana kadar hangi servise ya da hangi yoğun bakıma nakledileceği belli olana kadar buralarda müşahede altında tutulacak ve daha sağlıklı bir şekilde transferini gerçekleştirmiş olacağız. Bu hizmetimizi geçen hafta içerisinde açtık. Zaman, zaman 7 yatağımız doluyor. Bu şekilde daha sağlıklı en azından hayatı tehdit etmeyecek ve hayati riskini en aza indirerek çok daha konforlu bir şekilde hastaların bakımının devamını sağlamayı düşünüyoruz. Bizim Erzincan’da Yeni Doğan 3. Basamak yoğun bakımımız yok. Sağlık Bakanlığımızla görüştük ve onun planlamalarını da yaptık. 2 yeni Çocuk hekimimiz daha başlayacak. Onlar başladığında 3. Basamak Yeni Doğan Yoğun Bakımımızı da açtığımızda çok daha özellikli bebeklerimiz dışında bütün bebeklerimizin bakım ve tedavilerini Erzincan’da gerçekleştirmiş olacağız. Sevk Eden Değil, Sevk Alan bir Sağlık Camiası Oluşturmak İstiyoruz  

Zaman içerisinde farklı planlamalarımız var. Erzincan halkını olabildiğince kendine yeterli hale getirip tüm sağlık hizmetlerini biz burada vermeyi amaçlıyoruz. Sevk eden değil, baktığımızda Gümüşhane’den, Bayburt’tan, Tunceli’den hasta alabilir potansiyelimiz olduğunu da görebiliyoruz. Bunun rakamlarına da baktık. Bizim yıl içerisinde baktığımız hastaların %30’u Erzincan’a kayıtlı olmayan hastalar, dolayısıyla burada Erzincan sağlık hizmetlerinin gelişleri ve bundan sonraki süreçlerinin gelişeceğinin bir ifadesi. Yapacağımız ek sağlık hizmetleri ve ek sağlık sunumlarıyla birlikte bundan sonra artık sevk eden değil, sevk alan ve çevrede hizmet veren Erzincan Sağlık Camiası oluşturmak istiyoruz.

Randevu almadan hastaneye gelen ve sağlık hizmeti alıp memnuniyette ayrılan hasta Popülasyonunu oluşturduklarını belirterek konuşmasını yapan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimi Doç. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız, “MHRS’ den randevu alamayan hastalarımızın tamamının muayenelerinin yapılarak memnuniyetleri ile gönderdiklerini söyledi.

Kuyrukluyıldız konuşmasının devamında, ““Yoğun bir yaz dönemi geçirdik. Göreve geldiğimiz Haziran ayından itibaren bugüne kadar yaklaşık 254 bin poliklinik hastası baktık. Bu 254 bin poliklinik hastasının yaklaşık 80 bini randevulu hastaydı. Ama diğer 172 bin hasta randevu almadan hastanemize gelen ve sağlık hizmeti alıp memnuniyetle ayrılan hasta popülasyonunu oluşturuyor. Elbette randevlu sayımızı daha yükseğe çekme hedefimiz var, planlarımız var ama mevcut imkânlarımız, mevcut hekim kaynaklarımızla birlikte hastalarımızın da mağdur olmaması adına randevu alamayan sistemden kaynaklanan süreden ötürü randevu alamayan hastalarımızı da biz mağdur etmeden gönderebilmeyi başardık. Bu hususta tabii ki ben burada çalışan Hekim arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Hakikaten büyük bir özveriyle çalışıyorlar. Yaz dönemiydi. Yıllık izin dönemiydi. Bazı branşlarda sayısal eksikliklerimiz oldu. Ona rağmen 15 gün boyunca icap tutarak, hem acil hizmetlerini aksatmadan hem de poliklinik hizmetlerine devam ederek maksimum gayreti gösterdiler.

Yine bir takım planlamalarının olduğunu ifade eden Doç. Dr. Kuyrukluyıldız,.Çocuk Yoğun Bakım, Yeni Doğan Yoğun Bakım. Bunlar fiziksel alanla birlikte insan kaynağına da ihtiyaç duyuyor. Şu an Yeni Doğan Yoğun Bakım Uzmanımızla da görüşmelerini sürüyor. Üniversite üzerinden tıp fakültesine alabilir miyiz bununla ilgili kendisiyle görüşüyoruz. Sadece sağlık ve hekim alanında değil hekim dışı sağlık personelimizde şu an özveri ile çalışıyor. Sürekli kendi alanları ile ilgili işte temizliktir, güvenliktir, diğer çevre düzenlemeleriyle ilgili yine bir takım değişiklikler de yaptık. Fark etmişsinizdir. Öncelikle hastanenin iki bloğu var. Bu blokların tanımlamalarını yaptık. A blok, Ek bina, Yeni bina blok olarak tanımlandı. Bu önemli. Çünkü iki tarafta da poliklinik hizmeti olunca hastaları yönlendirirken zorluk yaşanıyordu. Yine yönlendirmeli levhalarımızı değiştirdik. Başhekimliğimizin önündeki yolda bir takım benzer çalışmalar yaptık. Sağlık müdürümüzün de desteğiyle elimizden gelen gayretle burada sağlık hizmetini belli bir noktaya çıkarmayı düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Sağlık il müdürü Dr. Cihan Tekin ve Başhekim Doç. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız ve gazeteciler yeni hizmete giren 7 yataklı yoğun bakım birimi ziyaret ettiler.