Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ek Bina Acil Servis Açılıyor

Erzincan AK Parti Milletvekili Süleyman Karaman, Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek hizmet binası ve diğer sağlık kuruluşları ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Erzincan AK Parti Milletvekili

Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek bina yemekhanesinde gerçekleştirilen toplantıya, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Erkan Hirik, hastane başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Orhan Çimen, AK Parti İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci, Merkez İlçe Başkanı Av. Ferhat Bulut ve hastane yönetimi katıldı.

Gerçekleştirilen toplantıda 2019 Sağlık yılı Genel Değerlendirmesi, 2020 yılı Sağlık ile İlgili yatırım planlaması ve 250 Yataklı Ek Hizmet Binasının hizmete sunulması konulu genel bilgiler verildi.

İlk olarak sunum şeklinde bilgi veren Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim üyesi Orhan Çimen, ek hizmet binası hakkında katılımcılara bilgi vererek yeni binamızda acil servis kısmını bu ay sonuna kavuşturacağız dedi.

Ardından konu hakkında açıklama yapan Erzincan Ak Parti Milletvekili Süleyman Karaman ; “Erzincan’da ek binamızın açılması ve de daha iyi sağlık hizmeti vermek için çalışmaların daha da hızlandırılması en kısa zamanda Erzincan’a sağlık olarak daha iyi hizmet vermemiz için çalışmalar yapıyoruz. Erzincan’da şuan da hastanemiz hizmetine devam ediyor ama bizim derdimiz daha konforlu hastalara hizmet verebilmek.

Erzincan’da bu yıl iki buçuk milyon hastaya hizmet vermiş Erzincan’daki sağlık görevlileri. Bunun yüzde10 özel olup yüzde 90 da Kamu Hastaneleri hizmeti. Dolayısıyla bu hizmetlerin kalitesini artırmak için bu ek binanın bir an önce açılması için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Daha sonra da resmi olarak tarih verip açacağız. Tabii ki eksiklerimizi de bakanlığımızla birlikte görüşmelerimiz sürüyor. Hem Sağlık İl Müdürlüğü hem de Başhekimimiz zaman zaman birlikte gelerek Ankara’da bu Hastanenin daha kaliteli daha güzel Erzincan’a daha iyi hizmet vermesi için bizlerle istişare ediyorlar.

Sağlık alanında sadece Erzincan içinde değil, ilçelerdeki hastanelerle ilgili hizmetlerimizde hizmetlerimizin kalitesini artırmak için de çalışıyoruz. Şu anda aldığım bilgilere göre gerçekten doktor açısından Türkiye ortalamasının üstünde Erzincan ve de hemen hemen eksiğimiz yok gibi. Ancak yan dal hekimlerle ilgili şehrin nüfusuna oranla bazı çalışmalarımız gereken noktalar var. Onlarla ilgili çalışmalarımız sürecek. Diğer taraftan acil servislerimiz hizmet açısından iyi oyduğunu belirttiler.

Diğer taraftan evde bakım servislerimizin 2 Bin 90 kişiye evde hizmet verebiliyor. Hastane burada da önemli hizmet veriyor. Yaşlı hastalarımızda hastaneye gelmekte zorlanan hastalarının evde bakım hizmetinde yapılıyor. Ayrıca da hakikaten çok önemli bir bilgi bunu Sağlık Bakanlığı da zaman zaman söylüyor. Türkiye’de hava araçlarıyla ücret almadan hizmet veriliyor. Sadece Türkiye’de başka ülkelerde değil Türkiye’de verilir. Yani herhangi bir sıkıntılı durumda işte hava ambulans, helikopter olur, uçak olur şartları onu gerektiriyorsa hemen uçaklar gelip hastalarımızı götürüyorlar. Buradaki hastanenin fiziki şartların da olması gereken ve de düzelmesi gereken şeyleri düzeltmek için buradayız. Biz toplantılarınızda devam edeceğiz ve İnşallah en kısa sürede hizmete alıp daha hızlı bir şekilde de resmi açılışını yapacağız” dedi.