Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ağrısı olan hastalar hacamat ile şifa buluyor

Erzincan Binali Yıldırım Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Geleneksel Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Ünitesinde, hacamat ve sülük tedavisi (hirudoterapi) uygulamaları yapılarak ağrısı olan hastalar şifa buluyor.

Erzincan Binali Yıldırım Mengücek

Sülük tedavisi ve hacamat yapan Dr. Ersan Gürsoy, sülük ve hacamatta önemli olan çok kanın çıkmasının değil, tedavinin doğru bir şekilde uygulanmasının gerektiğini dile getirerek, tedavinin uygulanması ve uygulama sonrası uyulması gereken hususlar ile ilgili bilgi verdi.

 Dr. Gürsoy, “Fibromiyalji sendromu, romatizmal hastalıklara ait kronik ağrı, eklem hareket kısıtlığı, Kas iskelet sistemi mekanik ağrılar, migren ve gerilim tipi baş ağrısı gibi organik olmayan baş ağrıları, organik olmayan uyku bozuklukları, organik bir rahatsızlığı tanımlanmayan hastalarda immun sistemi güçlendirme, sindirim sistemi bozukluklarına ait bulantı, kusma, kabızlık gibi durumlar, nevralijilere bağlı ağrılar ile inmeye bağlı gelişen hıçkırık, yorgunluk, afazi gibi durumlarda hasta için belirlenen günlere tedavi uygulanıyor.

Kendilerini uzman olarak tanıtanların yanlış uygulamaların ömür boyu hastalarda geçmeyen ağrılara sebep olabildiğini söyleyen Dr. Ersan Gürsoy, Geleneksel Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Ünitemizde geleneksel yöntemlerle sertifikalı uzmanlar olarak en hijyenik ortamda işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz. Günlük 5 ile 8 arasında hasta alıyoruz. Hacamatta süre yaklaşık yarım saat oluyor. Hicri takvime göre Salı ve Perşembe günleri hastalarımızı alıyoruz, fakat bazen pazartesi günleri de hastalarımızın talebine göre hasta kabullerini yapıyoruz”

Damar tıkanıklığı olan, derin kansızlığı olan, aktif yaralar ile cerrahi yaralarda ve kan sulandırıcı kullanan hastalara hacamat yapılmaması gerektiği, gebelerde ise dikkatli olunmasına vurgu yapan Dr. Ersan Gürsoy, Hacamatın cilt üzerinde özel noktalara kupa ile negatif basınç uygulayarak belli bir süre beklenmesi ardından cilt üzerine ufak çizikler atılarak çekilen kupalar içine dolan kan ve toksit maddelerin dışarı atılması ve işlem sonu çizik yapılan yerlerin steril olarak temizlenmesi ile işlem tamamlanır” dedi.