Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarihi Kemah Karga Cami gün yüzüne çıkıyor

Tarihi ile Erzincan Kemah ilçesinin önemli kültürel mirasları arasında yer alan Karga Camiinin tanıtımı ve geçmiş ile günümüz arasında köprü kurması amacıyla TUBİTAK liseler arası proje başvurusu yapıldı.

Tarihi ile Erzincan Kemah

Yapılan başvuruyu değerlendiren Kemah ilçe belediye başkanı Osman Kemal Aslan, proje koordinatörü Burcu yoğurtçu ve öğrencisi Ecenur Yoğurtçu ’ya emekleri ve duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ederek başarı temennisinde bulundu.

 KARGA CAMİİ

Yapılan açıklamada, “TÜBİTAK (2204) liselerarası projeler kapsamında amaç kültürel mirasımızı açığa çıkararak gelecek nesillere aktarılmasına aracı olmaktır. Bu kapsamda hazırlanan proje Kemah Karga Camii’nin tanıtılması ve sürecin yaygınlaştırılması ile ilgilidir. Camii, Kemah ilçe merkezine güney yönde 2 km mesafedeki Orta Gedik Mahallesi’nde yer almaktadır. Doğa ile iç içedir. Camiinin plan ve mimari özelliklerine bakılarak 19’ncu. Yüz yıla ait olduğu düşünülmektedir. Camiinin yapımında moloz taş malzeme ile saman harcı kullanılmıştır. Kültürel duyarlılıkla birlikte bu kültürel mirasımızı koruma bilincini oluşturmak hepimizin görevidir” denildi.