Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincanlı Âşık, Lebdeğmez ’de İkinci Oldu

Kahramanmaraş´ta düzenlenen “1. Uluslararası Karacaoğlan Âşıklar ve Ozanlar Festivali” etkinliklerinde ödüller sahibini buldu. Lebdeğmez dalında Erzincan ve Gümüşhane illerini temsil eden Âşık Yaşar Demir ikinci oldu.

Kahramanmaraş´ta düzenlenen “1. Uluslararası

Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “1. Uluslararası Karacaoğlan Âşıklar ve Ozanlar Festivali” ile şehirde kültür ve sanat rüzgârı esti. Birçok yazar ve şairin memleketi Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilen etkinliklere, 9 farklı ülkeden 100’e yakın sanatçı katıldı.

Erzincan ilinden yarışmalara katılan Âşık Yaşar Demir, Kahramanmaraş’ ta olmak bizim için çok değerliydi. Âşıklık Geleneğinin yaşatılması adına bu festivali hazırlayan ve bizleri davet ederek onurlandıran, başta Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e, Kahramanmaraş Halk Ozanları Kültür Dayanışma Derneği Başkanı, İhsan Öksüz’e, dernek yönetim kuruluna ve emeği geçen herkese ayrı ayrı şahsım ve ilim Erzincan ve Gümüşhane adına teşekkür ederim” dedi.

Divan Atışma Dalı’nda düzenlenen yarışmalarda Selahattin Kazan birinci olurken, Cemal Divani ikinci ve Zafer Kazancı ise üçüncü sırada yer aldı.

Atışma Taşlama kategorisinde ise Âşık Süphandereli birinci, Gökmen Dursunoğlu ikinci ve Gültekin Bulut ise üçüncü olarak ödül almaya hak kazandı.

Lebdeğmez ’de Osman Feryadi birinci, Yaşar Demir ikinci ve Binali Kılıç ise üçüncü olarak ödüllerini aldı.

Muamma (askı) dalında dereceye giren sanatçılar ise sırasıyla Osman Akçay, Ahmet Yıldırım ve Ahmet Tuğran Gürer oldu.