Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da "Şarkılar Bizi Söyler, Biz de Şarkı Söyleriz" projesi kapsamında konser verildi

Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü öncülüğünde yürütülen "Şarkılar Bizi Söyler Biz de Şarkı Söyleriz" projesi kapsamında, Erzincan’daki Halk Eğitimi Merkezlerinde oluşturulan koro amatör Türk Müziği il konseri gerçekleştirdi.

Millî Eğitim Bakanlığı Hayat

Proje kapsamında açılan kurslar sonrasında il değerlendirmesi yapılarak merkez Halk Eğitimi bünyesinde oluşturulan koro ilk konserini verdi. Erzincan Halk Eğitimi Merkezi salonunda gerçekleşen konsere İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, milli eğitim müdürlüğü idarecileri, okul ve kurum idarecileri ile kamu kurum yöneticilerinden oluşan kalabalık dinleyici grubu katıldı. Koro şefliğini Murat Ermiş’in yaptığı koroda 22 korist ve saz ekibinde de 8 kişi görev aldı.

Yaklaşık iki ayı süren çalışmalarını tamamlayan koro 13 eser seslendirdi. Türk müziğinin değişik makamlarından oluşan ve sevilen eserlerin yer aldığı konserde dinleyiciler de şarkılara zaman zaman eşlik ederek eğlenceli zaman geçirdiler.

Konser sonrası düşüncelerini paylaşan İl Milli Eğitim müdürü Aziz Gün, “Türk Sanat Müziği kültürümüzün önemli taşıyıcı unsurlarından biridir. Tarihimizden, edebiyatımızdan, toplumumuzun yaşam biçiminden etkilenen klasik müziğimizin yaygınlaşması tekrar öne çıkması için bu etkinliklerimizi sürdüreceğiz. Koroda görev alan 28 arkadaşımıza 150 saat süreli bu koradaki çalışmaları ve bugün gerçekleşen konserde gösterdikleri başarıdan dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Türk müziğinin gelecek nesillere aktarılması, Türkiye’nin her yerinde yaşatılması ve sevdirilmesi amacıyla hayata geçirilen “Şarkılar Bizi Söyler Biz de Şarkı Söyleriz” projesi kapsamında Hayat Boyu öğrenme Genel Müdürlüğünün belirlediği 100 eser içerisinden seçilen eserler rast, muhayyerkürdî, hicaz, kürdîlihicazkâr, hüseyni, suzinak, muhayyer, uşşak ve segâh makamlarından oluştu.

Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Şarkılar Bizi Söyler Biz de Şarkı Söyleriz” projesi kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenecek bir stadyum konseri verilmesi ve 15 bin kişilik dev koro için Guinness Rekorlar Kitabı’na başvurulması planlanıyor.