Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Buğday Tanesi filmi, Erzincan’da izleyiciyle buluştu

“Buğday Tanesi kitabının imza töreni ve filmin gösterimine katılmak üzere Erzincan’a gelen 26. Dönem Erzincan ve 27. Dönem halen İstanbul Milletvekili olan Av. Serkan Bayram, Erzincan’da yoğun ilgi gördü..

“Buğday Tanesi kitabının imza

3 Aralık Dünya Engelliler Gününde galası yapılan ve gösterime giren Buğday Tanesi Filminin Galasına 26. Dönem Erzincan ve 27 Dönem İstanbul Milletvekili Av. Serkan Bayram’ın yanı sıra Siyaset ve sanat dünyasından önemli isimler de katılmıştı.

Henüz daha bebekken buğday tarlasında çıkan yangında, vücudunun büyük bir bölümünde kalıcı yanıklar oluşan ve ellerini kaybeden Milletvekili Serkan Bayram’ın hayata tutunma mücadelesini ve milyonlara umut olma hikâyesini anlatan “Buğday Tanesi kitabından esinlenerek yola çıkılan filimden elde edilen gelirle İstanbul’da engelli yaşam kültür merkezi yapılacak.

Erzincan Park AVM’ de Erzincanlılar ile bir araya gelen Milletvekili Bayram basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bayram, Bu film ile yaşadıklarımdan yola çıkarak topluma rol model olmayı amaçladık. Ayrıca içeriğinde Cumhurbaşkanımızın yaklaşık yirmi sene boyunca engellilerle yakından ilgilenerek gerçekleştirdiği sessiz devrimi de aktardık.”Bu film Türk siyasi tarihinde, Türk sinema tarihinde de bir ilke imza atacak.. En az 10 milyon gişe geliri elde edeceğimize inanıyorum. İnsan odaklı bu film, dört duvar arasında kalacakken, hayata tutunmuş, mücadele vermiş Serkan gibilerin, topluma nasıl faydalı olunabileceğini gösteren bir umut filmi. Bu film sayesinde bir engelli kardeşimiz dahi hayata tutunma azmini gösterirse film amacına ulaşmış olacak.

Buğday Tanesi Filminin Konusu ise: Buğday Tanesi, yaşadığı haksızlıklara ve ötekileştirilmeye karşın mücadele eden milletvekili Serkan Bayram’ın hayatından esinleniyor. Serkan Bayram, henüz küçük bir bebekken buğday tarlasında çıkan elim yangında, ellerini kaybeder. Büyük mücadeleler vererek hayata tutunmayı başaran Serkan Bayram, bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin Milletvekili, çok sayıda sivil toplum kuruluşunun üyeliğini yapmış başarılı bir avukat, örnek bir eş ve aile babasıdır. O, haksızlıklara ve ötekileştirilmeye karşı verdiği mücadele ile engelli insanlara umut olur.

Film, Serkan Bayram’ın kendi mücadelesinin yanında engelli bireylerin hayatlarına da dikkat çekerek çok sayıda kahramanın başarısını sinema perdesine aktarmasıyla da ilham verici bir başarı hikâyesi olarak öne çıkıyor.

Volkan Kapkın tarafından kaleme alınan Buğday Tanesi Filminin yönetmenliğini Doğan Ümit Karaca üstlenirken, filmde ünlü sanatçı ve oyuncu Kutsi, Yeliz Akkaya, Deniz Arna, Devrim Kabacaoğlu, Yusuf Aytekin, Sinem Reyhan Kırımlıoğlu, Taha Yusuf Tan ve Erkan Bektaş rol alıyor.

SERKAN BAYRAM
 

Yaşadığı onca haksızlığa ve ötekileştirilmeye karşın büyük bir cesaretle üzerine giden Serkan Bayram, Türkiye Cumhuriyeti’nin Milletvekili, çok sayıda sivil toplum kuruluşunun üyeliğini yapmış başarılı bir avukat, örnek bir eş ve aile babası olarak hayatını sürdürmektedir. Av. Serkan Bayram, engelli bireylerin hayatına dokunarak bireysel olarak onların yol göstericisi olmakla kalmamış, engelliler adına çok sayıda hukuki yanlışın düzeltilmesini sağlayan bir Milletvekili olarak da ülkemizde sayısı on milyonlarla ifade edilen kitlelerin görünmeyen kahramanı olmuştur. “Buğday Tanesi” Serkan Bayram gibi görünmeyen çok sayıda kahramanın başardığı mucizevî dokunuşların sinema perdesine aktarılmasını saylayacak, ilham verici bir başarı hikâyesidir.