Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan Kemahlılar Derneğinin Tanırımı Yapılan “Sancak Şehri Kemah” Kitabı Dağıtımı Yapıldı

Erzincan Kemahlılar derneğinin katkıları ile hazırlanan Sancak Şehri Kemah ve Erzincan Kemahlılar derneğinin faaliyetlerini anlatan kitabın tanıtım ve üyelere dağıtımı için program düzenlendi.

Erzincan Kemahlılar derneğinin katkıları

Erzincan Kemahlılar derneğinde yapılan tanıtım v edağıtım programına Önceki Dönem Ulaştırma bakanlığı Müsteşarı Orhan Birdal, Yeşilay Erzincan Şube Başkanı Bilal Selçuk, Erzincan Kemahlılar Derneği Kurucu Başkanı Milli Güreşci Tevfik Telli, Erzincan Kemahlılar Derneği başkanı Mahmut Cantekin, Yazar Ender Aktürk, Erzincan Kemahlılar Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ve davetliler katıldı.

DERNEĞİMİZ 2001 YILINDA KURULDU

Program ile ilgili bilgi veren Erzincan Kemahlılar Derneği Başkanı Mahmut Cantekin, “ Erzincan’daki Kemahlılar derneğinin hazırlamış olduğu Sancak Şehir Kemah Erzincanlılar Derneğinin faaliyetlerini anlatan kitabının hem tanıtımını hem de üyelerimize takdimi için buradayız. Derneğimiz 2001 yılında kuruldu. Erzincan’da birlik ve beraberliğin sembolü olan derneğimiz şuana kadar kendi çabamızla devam ediyoruz. Söz gider yazı kalır mantığı içerisinde böyle bir kitap hazırlamaya arkadaşlarla karar verdik. Burada mümkün olduğu kadar dernek kuruluş aşamasından bugüne gelininceye kadar hangi aşamalardan geçildi , neler yapıldı bunları bir şekilde kitaba aktarmaya çalıştık. Burada derneğe emek veren, gönül veren tüm arkadaşlarımıza yer vermeye çalıştık. Önemli olan geleceğe bir kitap bıraktığımız zaman gelecek nesiller için bilgi bırakarak örnek olmaya çalıştık. Bu kitabın hazırlanmasında emeği gecen herkese teşekkür ederim’ dedi.

ÇEKİRDEK OLARAK BU İŞİN İÇİNDEYDİK

Sancak Şehri Kemah ve Erzincan Kemahlılar Derneği kitabını hazırlayan yazar Ender Aktürk ise konuşmasında, “kayıtlarımızda fotoğraflar, yazılar var bizde destek olmaya çalıştık. Hazırladığımız bu çalışmayı koordinatlı bir şekilde yürüttük. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bizde çekirdek olarak bu işin içindeydik. Şimdi bugüne kadar geldi bundan sonra da gelecek nesillerimiz bundan feyz alarak daha iyi bir duruma getirirler. Kemahlıların birlik ve beraberliği için daha güzel günleri için biz bu hizmeti sunduk. Bundan sonrası içinde gelen nesiller bir done olarak kabul edip bu çalışmaları devam ettirirler. Kemah’ımızın kısaca tarihinde  nüfus hareketlerinden başlayarak 1960 dan bu tarafa Erzincan’da kurulması arzulanan birlik beraberlik çatısı altında toplanması arzulanan derneğimizin geçmişte aramızda bulunmayan abilerim izinde bize bıraktığı mirası bizler daha ilerilere götürerek 2000 li yıllarda derneğimizi kurduk. Bugünlere de geldi, inşallah daha sonrası içinde iyi şeyler yapılacaktır’ diye konuştu.

TAKDİRE ŞAYEN BİR CEMİYETLEŞME HAREKETİMİZ VAR

Erzincan Kemahlılar Derneğinin Onursal başkanı Ulaştırma bakanlığı eski müsteşarı Orhan Birdal ise yaptığı konuşmasında, “Kemah’ın tarihi Kemah’taki Kemahlıların Erzincan’daki dernekleşmeyle ilgili tarihine yazılı bir belge haline getirme fikri gerçekten güzel bir düşünce. Ben bunu duyunca çok memnun olduğumu ve destek olacağımı söyledim. Arkadaşlar bunu ete kemiğe büründürdü. Güzel bir arşiv çalışması yaparak bir ser haline getirdi. Toplantımıza katılan üyelerimize, Kemahlı hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Büyükşehirler hemşerilerimiz çok önceleri 1940’lardan itibaren dernek kurmuşlar bir araya gelmişler. Bu gösterdikleri dayanışmalarda gerçekten bulundukları yerde söz sahibi olmuşlar. Bu bakımdan takdire şayen bir cemiyetleşme hareketimiz var. Bunun siyasi hiçbir tarafı yok. Sadece dostlar akrabalar ve aynı topraktan insanların birbirleriyle dayanışma içerisinde bulunması. Gelecek nesillere de bu dayanışmayı örneklerini göstermiş olmaları.  Bir örnek verecek olursam 44 yıldır İstanbul’da Kemah dostluk turnuvası yapılıyor. Zaman, zaman bunun finali Erzincan’da Kemah’ta yapılıyor. Bu basit gibi bir şey gelebilir ama 44 yıl kesintisiz olarak sürdürebilmek Türkiye tarihinde başka bir örneği yok. Ben burada bulunan herkese teşekkür ediyorum. Herkesin de burada bir emeği var ’ şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından ilk olarak Erzincan Kemahlılar Derneği Kurucu başkanı Milli güreşçi Tevfik Telli’ye ve  Sancak Şehri Kemah ve Erzincan Kemahlılar derneği kitabının hazırlanmasında emeği olan yazar erdem Aktürk’e Plaket takdiminde bulunuldu. Program hazırlanan kitapların programa katılım sağlayanlara kitap dağıtımı ve verilen ikram ile sona erdi.