Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tezgahlarda Yerini Aldı

Erzincan merkez ile çevre ilçe ve köylerinde hasadına başlanan yerli kiraz, Erzincan’daki Pazar ve marketlerde yerini almaya başladı. Yerli kiraza ilginin büyük olduğunu söyleyen satıcı Ayhan Önel Şuan 8 ile 10 TL arasında satıyoruz dedi.

Erzincan merkez ile çevre

İlkbahar ve yaz mevsiminin erik ve çilek ile en çok tercih edilen ve tüketilen meyvelerin de arasında olan kiraz, tezgâhlarda 8 ila 10 TL arasında satılmaya başlandı.

Kiraz satışı yapan Ayhan Önel, kirazın şuan için tezgâhın pahalı ürünlerinden biri olduğunu ancak ilerleyen günlerde hasadının artmasıyla fiyatının düşeceğini söyledi. Önel, “Yılın ilk yerli kirazı tezgâhlarımızda yerini aldı. Şimdilik yeni çıktığı için fiyatı cep yakıyor. Biz de zaten bu yüzden yarımşar kiloluk hazır paket seçeneği de yapıyoruz. Kilogram fiyatı 8 ile 10 lira.

Yerli kiraz satışı yapan Önel, Şuanda yeni çıkması ve ilk ürün olmasından ötürü kirazlarımız biraz pahalı gibi görünse de 10 gün içinde tıpkı erik ve kayısı veya elma gibi normal fiyat seviyesine inecektir.” şeklinde konuştu.