Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tercih Danışma Komisyonları Oluşturuldu

LGS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayan Tercih maratonu ile ilgili olarak Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 5 farkı noktada oluşturulan Ortaöğretim kurumlarına tercih ve yerleştirme merkezleri öğrencilere hizmet vermeye başladı.

LGS sınav sonuçlarının açıklanmasının

Fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına öğrenci yerleştirmede kullanılan merkezi sınav puanları göre, yayımlanan kılavuzda belirtilen esaslara dikkat edilerek, tercih işlemleri 01-12 Temmuz 2019 tarihleri arasında yapılmaya başlandı.

Erzincan’da sınava giren ve tercih yapacak öğrenciler için 5 noktada,15 öğretmen ve idarecilerin görev yaptığı Tercih Danışma Komisyonları oluşturuldu. Aynı zamanda 8.sınıf öğrencilerinin mezun oldukları okullardaki rehberlik servisleri ve okul idareleri tarafından da gerekli destek sağlanıyor.

Erzincan Cumhuriyet Ortaokulunda oluşturulan tercih merkezini ziyaret eden Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün tercihlerin önemine vurgu yaparak, tercih merkezlerimizde öğretmen ve idareciler öğrenci ve velilerimize yardımcı olacaklar dedi.

Gün burada yaptığı açıklamasında; “İlimiz genelinde oluşturduğumuz tercih danışma merkezlerimizden biri olan Cumhuriyet Ortaokulumuzdayız. LGS sınavından sonra 8 sınıfta okuyan öğrencilerimizin tercihlerini yapabilmeleri için Onlara yardımcı olabileceğimiz rehber öğretmen arkadaşlarımızla daha önce çalışmasını yapmış olduğumuz tercih danışma merkezlerimiz var. İlimizde 2 Bin 835 öğrencimiz 8 sınıftan mezun oldu ve bunların yaklaşık yüzde 84’ü LGS sınavına girdiler.

LGS sınavına girsin ya da girmesin bu öğrencilerimizi tercih danışma merkezlerimize ve okullarımızda tercihlerini yapmak suretiyle bir sonraki adım olan ortaöğretime bir nevi adım atmış olacaklar. Ben özellikle burada kıymetli velilerimize ve öğrencilerimize şunu söylüyorum, Şimdiye kadar bu öğrencilerimizin atmış oldukları her adım için çok önemliydi. Çalışmaları, gayret göstermeleri çok önemli idi. Tabii ki ama bundan sonra atacakları adım çok daha önemli, çünkü bundan sonra gidecekleri okullar ve mezuniyetten sonra da artık bunların mesleklerini seçmeleri alanlarını seçmeleri o yolda yürümeleri anlamına gelir ki çok önemli bir eşikteyiz, çok önemli bir yol ayrımındayız, çok önemli bir dönemeçteyiz..

Çocuklarımızın hayatı için ve burada yanlış yapmam adına tercih danışma merkezlerimizi biz kurduk, tercih danışma merkezlerimize mutlaka danışmaları, her ne kadar net gov tr üzerinde ve e okul üzerinde velilerimiz bu tercihlerini rahatlıkla yapabilseler dahi okullarımızın hepsine gidebilirler. Çünkü bizim şu andaki ortaokullarımızın hemen hemen hepsinde rehber öğretmenlerimiz ve bu konuda öğrencilerimize ve velilerimize yardımcı olacak olan idarecilerimiz var.

Farklı illerden gelen veya merkezi okul olarak seçebildikleri ki Akyazı’da bir okulumuz Şehit Er Mesut koyun ortaokulumuzda, Binali Yıldırım ortaokulumuzda, Cumhuriyet Ortaokulumuzda, Demirkent TOKİ ortaokulumuzda ve şehit polis Salih Zengin ortaokulumuzda tercih danışma merkezleri var. Ayrıca Rehberlik Araştırma Merkezimizde de 12 Temmuz saat 17: 00’a kadar oradaki arkadaşlarımızda Sabah 8 akşam 5 mesai saatleri içerisinde çok rahat bilgi alabilirler. Ben özellikler çocuklarımızın İlgi istek İstidat kabiliyetlerini göz önünde bulundurarak ve özellikle okullarımızdaki Rehber öğretmenler ve öğretmenlerimizin de görüşlerini velilerimizin yabana atmalarını istemiyoruz. Ben olamadım Çocuğum Olsun bir tarafa özellikle bırakmalarını istiyoruz, az önce söylediğim gibi çocukla ilgili en çok bilgiye sahip olanlardan birileri de mutlaka okuldaki idarecileri ve Öğretmenleri bu atmış oldukları adım bundan sonraki hayatlarında çok önemli bir adım olduğundan dolayı bu adamı önemsemeleri, bu konuda araştırma işine girmeleri ve özellikle de şunu söyleyeyim Bizim ilimizde 510 kontenjanı Sınavla yerleşecek olan okullarımız var.. Bunlar Fen liselerimiz iki tane Fen listemiz biri Refahiye’de olmak üzere, sosyal bilimler Lisemiz, bazı Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerimizin bazı bölümleri ve proje okullarımız var. Bunlar sınavla alıyorlar.

Sınavın dışında da sınavsız alan okullarında olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Gün, özellikle velilerimiz bize söylüyorlar evlendim benim evim şu okula çok yakın benim çocuğum buraya niye yerleşmedi. Sadece ve sadece adrese dayalı değil. Adres birinci kriter olmakla birlikte ayırt edici Kriter, çocuklarımızın 6 -7 ve 8 sınıftaki Ortaöğretim Başarı puanları çok önemli kıymetli veliler. Dolayısıyla bir okulun alanında 700 tane öğrenci olabilir ama okulun kontenjanı 130 ise bu 700 öğrencinin içerisinde 130 öğrenci alındığı zaman tamam o mahalle ve etrafındaki mahallelerden bu çocuklar, ama başarı kriteri çok önemli devam devamsızlık kriteri çok önemli, dolayısıyla burada da bunu göz ardı etmeden ve burada 5 tercih yaparken 3ü Aynı türden olmak üzere diğer ikisini farklı türlerden yazma zorunluluğu var çocuklarımızın yetenek İstidat ve kabiliyetleri göz önünde bulundurularak, ülkenin şu andaki durumları göz önünde bulundurarak ki şunu söylüyorum ülkenin durumu, Mesleki ve Teknik eğitimin yani üretimin ülkenin geleceğinde yeri çok anlamlı ve çok önemli.

Mesleki Teknik Eğitime Şuan da Milli Eğitim bakanlığımız ciddi bir önem vermekte mesleki teknik eğitimi göz ardı etmemelerini özellikle ben kıymetli velilerimizden istirham ediyorum. Bu adımın yapılacak olan bir tercih dönemi olan 1 ile 12 Temmuz tarihleri arasında ki bu tercih döneminin çocuklarımızın geleceği açısından hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum hepinize çok teşekkür ediyorum.

Erzincan İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün yaptığı açıklama sonrasında tercihlerde bulunan öğrenci ve aileleri ile bir süre sohbet etti.

Tercihlerde bulunan öğrenci ve veliler ise İl Milli Eğitim müdürlüğü tarafından farklı noktalarda açılan tercih danışma merkezlerinin çok faydalı ve yardımcı olmaları noktasında iyi olduğunu belirterek teşekkür ettiler.