Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sahte hesaplar üzerinden kız öğrencilere şantaj yapan şüpheli yakalandı

Kişisel verileri kullanarak Sosyal Medyada açılan sahte hesaplar üzerinden kız öğrencilere ait fotoğrafları, cep telefonlarını paylaşarak rahatsız eden ve şantaj yapan İstanbul’da yakalanarak Erzincan’a getirildi.

Kişisel verileri kullanarak Sosyal

Erzincan Valiliğinden yapılan açıklamada; Erzincan Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliğince “Kişisel Verileri Hukuka Aykırı Olarak Vermek veya Ele Geçirmek” suçu bünyesinde; Kişisel verileri kullanarak sosyal medyada açılan sahte hesaplar üzerinden kız öğrencilere ait olan fotoğrafları ve cep telefonlarını paylaşarak rahatsızlık veren ve bazı kız öğrencilerin bilgilerinin gönderilmesi şartında paylaşımlarını sonlandıracağını ifade eden şüpheli şahıs/şahısların tespitine yönelik Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı özel bir ekip kurularak İstanbul’da görevlendirildi. Paylaşımları yayınlayan hesabın kullanıcısı olduğu tespit edilen M.F.B. isimli şahıs, özel ekip tarafından İstanbul’da gözaltına alınarak Erzincan’a getirildi.

Şüpheli M.F. B. isimli şahsın işlemlerinin adli makamlarca yürütüldüğü Suç ve suçlular ile ilgili etkin mücadelenin kararlılıkla devam edeceği ifade edildi.