Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Engel Sadece Bir Kelimedir

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğünce Çocuk ve Gençleri Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) tarafından 2019 yılı içerisinde gerçekleştirilen Engel sadece bir kelimedir projesinin kapanış programı gerçekleştirildi.

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğünce

Erzincan İl Müftülüğü konferans salonunda gerçekleştirilen program Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmalarını yapan İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, “Ülkemizin huzur ve güvenliği, kamu düzeninin korunması ve devamlılığının sağlanması için Emniyet Teşkilatımız yetişmiş insan gücü, yüksek donanım düzeyi, çağdaş görev anlayışı ile her zaman üstün bir gayret ve büyük fedakârlık içerisinde çalışıp, halkımızın var  olan huzur, güven ve desteğini daha ileri seviyelere getirmek için sosyal sorumluluk projeleri yapmaktadır.

Engel Sadece Bir Kelimedir projesi ile ilimiz dâhilinde ikamet eden ve il merkezimizde okullarda öğrenim gören Özel eğitime ihtiyaç duyan engelli çocuk ve gençlere yönelik yapılan faaliyetler ile engelli bireylerimizin sosyal hayata dahil edilmesi için filografi, tiyatro, yüzme, halk oyunları, Enstrüman ve koro kursları ile sinema, bowling etkinliği, bocce turnuvası ve liselerde öğrenim gören öğrencilerimize engellilerde farkındalık oluşturmak amacıyla seminer düzenlenerek sosyalleşmeleri dolayısıyla devletimizi ve polisimizi yanlarında hissetmeleri amaçlanmıştır. İlimizde vatandaşlarımızın huzurlu ve mutlu olmasını sağlayarak devlete olan güvenlerini arttırmayı hedefleyen bu tür sosyal proje, faaliyet ve etkinlikleri arttırarak sürdürmek ve kalıcı hale getirmek hedefimizdir” dedi.

Daha sonra konuşan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, “Bir milletin gelişmişlik düzeyinin en büyük göstergesi yaşam standartlarıyla, devletin bireylere verdiği önemle belirlenir. İnsana verilen değerin en belirgin yansıması ise engellilere verilen değer ve onlara sağlanan kolaylıklardır. Engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata dâhil edilerek yaşam kalitelerinin yükseltilmesi, medeni bir toplum olmanın zaruretlerindendir. Ancak kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının çalışmaları yanında toplumun da bir bütün olarak konuya göstereceği hassasiyet çok önemlidir. Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin maruz kaldığı bir sağlık sorunu olmaktan ziyade sosyal boyutlarıyla her birimizi yakından ilgilendiren, olumsuz etkilerini asgariye indirmek için herkesin katkı ve ortak çabasına ihtiyaç duyulan toplumsal bir husustur. Engelleri aşmak bir inanç meselesidir. Ortak bir bilinç oluşturabilirsek kamu kurumlarının, yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının ve medyanın öncülüğünde engelli yavrularımızın önündeki engelleri kolayca aşabiliriz.     

 Her insan bir engelli adayıdır. İnsan; alnında ne yazdığını, yaşamadan öğrenecek bir bilgiye ya da kudrete sahip değildir. Bu açıdan bakıldığı takdirde her bireyin bir gün bir engelle karşılaşabileceğinin ve engelli olarak anılabileceğinin idrakinde ve bilincinde olması gerekir.  Eğer bütün insanlık bu bilince erişirse engelli kelimesi de gönüllerden silinecektir. Engelli olmak; kusur ya da acizlik değildir. Asıl kusur, buz tutmuş vicdanlardır. Modern dünyada o kadar benmerkezci bir yaşam sürüyoruz ki başkalarının gözlerindeki ışık bizim güneşimiz olmuyor. Biz merhametin, sevginin diğer gamlığın yurdunda yaşıyoruz. Bu itibarla tüm insanlarımızın huzurlu, güvenli, bir yaşam sürmesi için azami gayret göstereceğiz. Toplumumuzda bizimle birlikte yaşayan engelli, yardıma muhtaç gerek doğuştan gerek sonradan oluşabilecek durumlar neticesi dezavantajlı duruma gelmiş özel bireylerimize sağlayabileceğimiz en ufak katkılar, dokunuşlar ve yeri geldiği zaman en içten samimi bir davranış, bir gülümseme bile onların özel dünyasında bir fark oluşturabilmektedir. Bizler de bu  farkındalığın ve sorumluluğun bilinci ile engelli vatandaşlarımıza sunulan hizmetin çok değerli olduğuna inanarak İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek programı (ÇOGEP) kapsamında yapılan Engel Sadece Bir Kelimedir projesi ile özel bireylerimize kültür ve sanat etkinlikleri ile hayata uyum sağlamalarına yardımcı olunarak toplumsal aidiyet duyguları güçlendirilmeye çalışılmıştır.

Özel çocuklarımızın engelsiz yaşamlarına katkı sağlayacağına inandığım bu projede emeği geçen arkadaşlarımı ve genç kardeşlerimi sevgi ve muhabbetle kucaklıyorum, sosyal sorumluluk alanlarında yapılacak olan tüm çalışmalara her zaman destek vereceğimi ifade ediyor, bundan sonraki yapılacak faaliyetlerde başarılar diliyorum. Sizleri sevgi saygı ve muhabbetle selamlıyorum” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından projenin tanıtımının yapıldığı Slayt gösterisi sonrasında İl Emniyet müdürü Bülent Şensoy, Erzincan Valisi Ali Arslantaş’a desteklerinden dolayı hediye takdiminde bulundu.

Erzincan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde Engelsiz Yaşam Merkezi Öğrencilerinin oynadığı tiyatro ve seslendirdikleri koro Katılımcılar tarafından uzun süre ayakta alkışlanırken Milli İrade öğrencilerinin sergiledikleri Folklor gösterisi de büyük beğeni aldı.

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğünce Çocuk ve Gençleri Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) tarafından 2019 yılı içerisinde gerçekleştirilen Engel sadece bir kelimedir projesinin kapanış programı Filografi sergisinin gezilmesi ve kokteyl ile sona erdi.