Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ceza Mahkemesinde Müdafilik ve Vekillik

Erzincan Barosu ev sahipliğinde Avukatlar için Ceza mahkemesinde müdafilik ve vekillik adı altında Durdurma-kontrol, Arama- el koyma, teşhis-gözaltı, ifade alma ve sorgu temaları Konulu Meslek İçi Eğitim Semineri verildi.

Erzincan Barosu ev sahipliğinde

Erzincan Barosu ev sahipliğinde Avukatlar için Ceza mahkemesinde müdafilik ve vekillik adı altında Durdurma-kontrol, Arama- el koyma, teşhis-gözaltı, ifade alma ve sorgu temaları Konulu Meslek İçi Eğitim Semineri verildi.

Erzincan Baro Başkanı tarafından meslek içi eğitimleri kapsamında bir eğitim semineri daha düzenlendi. Erzincan barosu konferans salonunda düzenlenen semineri İstanbul Barosu Avukatlarından öğretim görevlisi Avukat Naim Karakaya verdi.

Erzincan Barosu Toplantı salonun da gerçekleştirilen Seminere Erzincan Baro Başkanı Av. Âdem Aktürk yanı sıra baro avukatları ve stajyer avukatlar katıldı. Düzenlenen seminerde Ceza mahkemesinde müdafilik ve vekillik adı altında Durdurma-kontrol, Arama- el koyma, teşhis-gözaltı, ifade alma ve sorgu temaları işlendi.

Seminerde hoş geldin konuşması yapan Erzincan Baro Başkanı Av. Âdem Aktürk şu ifadelere yer verdi; “Ceza mahkemesinde müdafilik ve vekillik seminerimize hoş geldiniz.  Meslek içi seminerimizin sunumunu değerli meslek büyüğümüz İstanbul Barosu Avukatlarından aynı zamanda öğretim görevlisi de olan avukat Naim Karakaya tarafından sunum yapılacak. Ben şahsım, Erzincan Barosu ve burada ki kıymetli katılımcılar adına kedisine hoş geldin diyorum” dedi.

İstanbul Barosu Avukatı Öğretim görevlisi Avukat Naim Karakaya, seminerin temelinde insan hakları ve onuru olduğunu vurguladı. Karakaya; “Seminerimizin ana temasında aslında insan hakları vardır. Temelde insandır, insan onurudur.  Yani insan haklarının temelinde insan haklarını korumaktır. O kişinin suçlanmasının ötesinde insanlığı ve insanlık onurunu korumaktır. Biz burada temelde bir gün herkesin sanık olabileceğini, bir gün mağdur olabileceğini düşünerek bu kısımla acaba neler yapılabilir, neler vardır, haklar nelerdir, hukuki sınırlar içerisinde en etkili şekilde müdafiliği ve en etkili şekilde vekilliği anlatmak burada olmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1995 yılı mezunu olan Naim Karakaya, Marmara Üniversitesi Ceza ve Ceza Usul Hukuku Anabilim Dalında 1998-2008 yılları arasında öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. Türk Ceza Hukukunda Müsadere konulu yüksek lisans, Türk Ceza Hukukunda Meşru Savunma konulu doktora tez çalışması bulunuyor.

Haber: Hasan Çakmak