Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afet anında sağlık koordinasyonu görüşüldü

Erzincan İl Sağlık Müdürlüğünde afet anında koordinasyon merkezinin işleyişi ilgili kurumlar ile görüşüldü.

Erzincan İl Sağlık Müdürlüğünde

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü SAKOM Birim Sorumlusu Uzman Dr. Ari Avni Erbil, İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Gülşah Taş ve İl Sağlık Afet Koordinasyon Merkezi (SAKOM) personelinin katılımlarıyla bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Gerçekleşen toplantıda, Sağlık Afet Koordinasyon Merkezinin işleyişi hakkında bilgiler verilerek, kentte afet durumlarında Sağlık Bakanlığı ile birlikte paydaş kurumlarla planlama ve bilgi akışının sağlanabilmesi için istişarelerde bulunuldu.

Sağlık Afet Koordinasyon Merkezi’nde (SAKOM),Türkiye’de ve dünyada, afet ve olağandışı durumlarda normal hayat ve faaliyetleri durduran veya kesintiye uğratan, acil müdahaleyi gerektiren insan sağlığı ile ilgili olaylar ve bu olayların oluşturduğu kriz hallerinde, ulusal veya uluslararası koordinasyon gerektiren durumların kriz yönetim esasına göre kesintisiz olarak takip edildiği, bilgilerin toplandığı ve toplanan bilgilerin sürecin yönetiminde kullanılırken anlık olarak da ilgili makamlar ve kurumlar ile paylaşıldığı birimdir.