Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ERGAN Cup 2023 tenis turnuvasında şampiyonlara kupaları verildi

Türkiye Tenis Federasyonu başkanlığı tarafından 4-8 Eylül tarihlerinde bu yıl ikincisi düzenlenen 6 ülkeden 54 sporcunun katılım sağladığı ERGAN Cup 2023 uluslar arası tenis turnuvası kapanış programında şampiyonlara kupa ve ödülleri verildi.

Türkiye Tenis Federasyonu başkanlığı

Erzincan Gençlik Spor il Müdürlüğü tenis kodlarında 4-8 Eylül tarihlerinde 4 ayrı kategoride yapılan ERGAN Cup 2023 uluslar arası tenis turnuvası sona erdi.

Düzenlenen kupa ve madalya törenine Erzincan Vali Yardımcısı Mehmet Emre Canpolat, Erzincan Belediye başkan yardımcısı Serkan Özger, EBYÜ spor bilimleri fakültesi dekanı Prof. Dr. Murat Şat, Türkiye Tenis Federasyonu başkanı Cengiz Durmuş, Erzincan Gençlik Spor İl Müdürü Volkan Burak Mumcu, Kültür il müdürü Arda Heb, antrenör ve sporcular katıldı.

Ödül töreni öncesinde turnuva ile ilgili bilgi veren Türkiye Tenis Federasyonu başkanı Cengiz Durmuş hedeflerinin tenisi tüm şehirler yaymak olduğunu söyledi. Durmuş konuşmasının devamında; ERGAN Cup uluslar arası tenis turnuvasında bizlere muhteşem ev sahipliği ve muhteşem birlikteliğini bizlere yaşatan Gençlik Spor İl Müdürlüğümüze teşekkür ederim. Tüm dünyanın dikkatini çeken bu turnuvada destek olan Valiliğimize, Belediyemize, üniversitemize ve paydaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Türkiye Tenis Federasyonu olarak, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın sporu tabana yayıyoruz ilkesine yakışan bir projeyle turnuvamız örtüşüyor. Bizlerde tenisin her yerde, her zaman oynanabilmesi stratejisini geliştirerek ülkemizin her noktasında il, ilçe, mahallelerde gençlerimizin yeteneklerini ortaya koyabileceklerini biliyoruz. 

Tenisin her yerde oynanabilmesi bizim için önemli. 85 Milyon nüfusa sahip Avrupa’nın en büyük ülkesiyiz. Avrupa’nın en büyük ülkesi olmanın ne demek olduğunu sporcularımız çok iyi bilir. Teniste dünya sıralamasına bakıldığında da Avrupa zirvede bulunuyor. Avrupa’nın en genç nüfusuna sahip olan Türkiye’nin de Teniste gelecekte bu ektiğimiz tohumlar sayesinde ERGAN Cup uluslar arası turnuvayı düzenlemiş olmamız sayesinde adım adım dünya sıralamasını zorlama hedefine ve bu hedefler doğrultusunda da bilimsel, aynı zamanda doğru çalışma, doğru turnuvalarla gelecekte Avrupa’nın söz sahibi olacak bir yaş katagorisi 14 yaş katagorisi ile buradayız. Spor turizmi açısından Avrupa’da ve Dünyada tenis ülkesinin Türkiye olduğunu gittiğimiz her toplantıda görerek gururlanıyoruz. Tenisin tavana yayılması ilkesi aslında dünya tenisini yönetenlerinde sorumluluğunda. Bizim proje olarak sunduğumuz ve onlarında sloganı olacak olan dünyanın her noktasında tenisin oynanmasında Türkiye özel bir örnektir. Bu noktada bizleri tenis ülkesi olarak bizleri yanlarında gördüklerinde memnu niyetlerini dile getiriyorlar. Bakanlığımız bu noktada bizlere çok büyük destekler veriyor” diyerek sözlerine son verdi.

Türkiye Tenis Federasyonu başkanı Cengiz Durmuş’un konuşmasının ardında 4 farklı katagoride derece yapan sporculara kupa ve ödülleri Erzincan Vali Yardımcısı Mehmet Emre Canpolat, Erzincan Belediye başkan yardımcısı Serkan Özger, EBYÜ spor bilimleri fakültesi dekanı Prof. Dr. Murat Şat, Türkiye Tenis Federasyonu başkanı Cengiz Durmuş, Erzincan Gençlik Spor İl Müdürü Volkan Burak Mumcu, Kültür il müdürü Arda Heb tarafından verildi. Program günün anısına toplu fotoğraf çekimi ile tamamlandı.

TEK ERKEKLER

1.Orhan Alp Akyol
2.Eren Çavuş

TEK KADINLAR
1.Ecrin Lal Yavuz
2.Evrin Eğribel

ÇİFT ERKEKLER

1.Eren Kip
2.Leo Ozan sheehan

ÇİFT KADINLAR

1.Ayşe bal
2.Ecrin Lal Yavuz