Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Enderun usulü Teravih Namazı geleneği Erzincan’da devam ediyor

Erzincan İl Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen organizasyon ile Osmanlı Devleti’nin kadim saray geleneği olan Enderun usulü teravih namazı Ramazan boyunca farklı günlerde farklı camilerde kılınıyor.

Erzincan İl Müftülüğü tarafından

Erzincan Fatih Sultan Mehmet Han camisinde kılınan Enderun usulü teravih namazına vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, Enderun usulü teravih namazında ezan, kamet, Kur’an-ı Kerim, ilahiler, kasideler ve dualar okunuyor.

Teravihin kökü ‘terviha’ kelimesine dayandığı ve manasının, dinlenmek olduğunu belirten İl Müftüsü Muharrem Gül, teravihin iki veya dört rekâtta bir dinlenerek kılındığını, eskiden bu aralarda hadis, tefsir gibi sohbetlerin yapıldığını ve meşrubat içilip ibadete devam edildiğini söyledi.

Osmanlı Devleti zamanından günümüze miras kalan önemli bir gelenek olduğunu belirten Gül;  Enderun usulü tilavet geleneğini bizler de Erzincan’ımızda yaşatmaya gayret ediyoruz. Her dört rekâtta bir farklı makamların uygulandığı, hocalarımız tarafından icra edilen bu teravih türü günümüze kadar bizlere tevarüs etmiş, bugün de yaşatılmaya çalışılmaktadır. Erzincan’ın farklı camilerinde, alanında uzman olan kendilerini yetiştirmiş hocalarımızın gayretiyle farklı bir ambiyans oluşturmak için bizler bu usulü devam ettirmeye gayret ediyoruz. Bugün de Fatih Sultan Mehmet Han Camisinde Enderun usulü teravih namazımızı icra ettik. Erzincan Müftülüğü olarak hem kadrolu olan hocalarımızın marifetiyle hem İmam Hatip Lisesi talebelerimiz marifetiyle hem de Kur’an kurslarımızda hafızlıklarını bitirmiş olan talebelerimiz marifetiyle bu usulü yerleştirmeye, Erzincan’ımızın tüm camilerine yaymaya gayret ediyoruz” dedi.

Kılınan Enderun usulü Teravih namazının her 4 rekât arasında ilahiler okundu. İmamların ve hocalarının okuduğu dualar ve ilahilerle ilk kez Fatih Sultan Mehmet Han camisinde icra edilen namazda vatandaşlar unutulmaz bir akşam yaşadı. İlahi, salavat ve tekbirlerle farklı makamlarda icra edilen Enderun usulü teravih namazının coşkusunu yaşayan vatandaşlar, Osmanlı geleneğini günümüzde yaşatmanın da gurur verici olduğunu ifade ederek İl müftülüğüne teşekkür ettiler.