Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TOKİ

AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi kapsamında Erzincan merkez ve ilçelere yapılacak toplam bin.147 konutun müjdesini verdi.

AK Parti Erzincan Milletvekili

Proje kapsamında Erzincan Merkez ilçeye 300, Otlukbeli’ne 110, Çayırlı ‘ya 158, Kemah’a 285, İliç’e 80, Refahiye’ye ise 214 konut inşa edilecek.

Konuya ilişkin olarak yazılı bir basın açıklaması yapan AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, “Kıymetli hemşerilerimiz, Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle, AK Parti Genel Başkan Vekilimiz Binali Yıldırım’ın destekleriyle, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un öncülüğünde Cumhuriyet tarihinin en  büyük sosyal konut projesi kapsamında Erzincan’ımıza Toplu Konut İdaresi (TOKİ) marifetiyle 1.147 Sosyal Konut yapılacak.

Proje kapsamında Erzincan Merkez ilçeye 300, Otlukbeli’ne 110, Çayırlı ‘ya 158, Kemah’a 285, İliç’e 80, Refahiye’ye ise 214 konut inşa edilecek. Erzincan için Başvuruları 15 Eylül itibariyle başlayacak proje de asgari ücretli vatandaşlarımız kira öder gibi uzun vadelerle ev sahibi olacak. Ülkemize, Erzincan’ımıza hayırlı olsun.

Bugüne kadar Erzincan’da TOKİ tarafından yüzde 100 oranında inşası tamamlanan bin.282 adet inşaat bulunuyor. Bunlar yüzde 100 tamamlanan okul, konut, derslik, cami büfeleri, halı sahalar vb. inşaalardır. Öte yandan yapımı yüzde 98-yüzde 50 oranında tamamlanan ve bin.930 adet inşaat devam etmektedir. Toplamda TOKİ tarafından ilimizde bugüne dek 3 bin 212 adet inşaat projesine imza atılmıştır.

Sosyal konut projesinin ilk temeli yılbaşında atılacak. Projenin amacı, ilk etap konutlarını azami 2 yıl içinde bitirip hak sahibi vatandaşlara teslim etmektir. Hedef 81 il ve tüm ilçelerimizde 2023-2028 yılları arasında 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa, 50 bin işyeri yaparak milletimizin istifadesine sunmak. Projenin ve yapılacak konut/işyerlerinin ismi “İlk Evim, İlk İşyerim” olarak belirlendi. Bu kampanya, sayısı ve kalitesi bakımından Dünyada ki en büyük konut yatırımını ifade etmektedir. Çarpan etkisiyle 2 trilyon TL’den fazla ekonomik hareketliliğe yol açacak bir projeyi yine AK Parti olarak bizler yaptık. Milletimize hizmetkâr olmaya söz vererek çıktığımız bu yolda özümüzden de sözümüzden de taviz vermedik.

TOKİ sosyal konut başvuruları 14 Eylül 2022 Çarşamba günü başlayıp 31 Ekim 2022 tarihinde sona erecek. E-Devlet Başvuruları 28.10.2022 tarihinde sona erecektir.

Konut tipi (2+1 ve 3+1) ayrımı olmadan, proje bazında başvuru yapılacaktır. (Hak sahiplerinin konut tipleri ihale yapıldıktan sonra gerçekleştirilecek olan “Konut Belirleme Kurası” ile belirlenecektir.)

BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

TOKİ sosyal konut projesi başvuru ücreti, 500 TL olarak belirlendi. Alt ve orta gelirli vatandaşları ev sahibi yapacak olan Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı TOKİ başvuruları, Ziraat-Halk Bankası şubelerinden ve e-Devlet sistemi üzerinden yapılacak.

TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU

Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin; T.C. vatandaşı olması,

Proje il sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet etmesi veya proje il nüfusuna kayıtlı olması,

Başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları içinde tapuda kayıtlı konutlarının bulunmaması; TOKİ ’den daha önce ev sahibi olmama, İstanbul için aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 18.000 TL, yurt genelinde 16.000 TL olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul  ve Yetimleri Hariç)

Bir hane halkı adına, tek başvuru yapılması, Başvuruları yapacak vatandaşlarımızın; 18 yaşını tamamlamaları gerekmektedir. Genç kategorisine 14.09.1992 tarihinden sonra doğan vatandaşlarımız müracaat edebilecektir” ifadelerine yer verdi.