Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da “Kitap İyileştirir” sloganıyla kitap bağışı kampanyası başlatıldı

Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan "Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkelerinde Kütüphane Kurulmasına İlişkin İş Birliği Protokolü" çerçevesinde, Erzincan Adliyesinde’ Kitap İyileştirir’ sloganıyla kitap bağışı kampanyası başlatıldı.

Adalet Bakanlığı ile Kültür

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Erzincan’da da “Ceza İnfaz Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası” düzenlenen törenle başlatıldı. Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Ali Öztürk, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Halil Odabaş, Cumhuriyet Savcısı İrfan Alper, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, İl Müftüsü Muharrem Gül, Ceza İnfaz Kurumu personeli ve yakınlarının katılımıyla düzenlenen kitap bağış kampanyasında, hükümlü ve tutukluların okuması için çok sayıda kitap bağışlandı.

’Kitap İyileştirir’ sloganıyla tüm illerde cezai infaz kurumlarının kütüphaneleri için kitap bağış kampanyası başlatıldığını söyleyen Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Ali Öztürk, kampanyanın 15 Şubat 2023 tarihine kadar devam edeceğini aktardı.

Kitap bağışını artırabilmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla adliyedeki standın yanı sıra kentteki bir alışveriş merkezinde de bir stant açacaklarını belirten Başsavcı Öztürk, Ceza ve güvenlik tedbirlerinin infazı ile ulaşılmak istenilen temel amaç doğrultusunda, ceza infaz kurumlarımızda hükümlü ve tutukluların kendilerini geliştirmeleri, boş zamanlarını etkin bir şekilde kullanmaları amacıyla kütüphaneler oluşturuluyor.. Bu kütüphanelerdeki yayınların nicelik ve niteliklerinin artırılması için Adalet Bakanlığı tarafından çeşitli çalışma ve faaliyetler yürütülmektedir. Bu çerçevede 2023 yılında “Kitap İyileştirir” sloganıyla “Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası” süreci, başlatıldı. Erzincanlı kardeşlerimizi, ilimizde bulunan kurum ve kuruluşları ve üniversitemizi, Erzincan Adliyesinde kurulan stantta, 15 Şubat 2023 tarihine kadar sürecek olan kitap bağışı kampanyasına katılmaya, bu suretle hükümlülerin topluma kazandırılmalarına destek olmaya davet ediyorum” dedi.
Yapılan konuşmanın ardından ilk kitap bağışını Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Ali Öztürk ve beraberinde kent protokolü kitap bağışında bulunarak başlattılar.