Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yıldız, 13 Şubat, Önümüze Çıkan Engelleri Aşamada Yol Gösteren Rehberimiz Olmalıdır

Erzincan İl Genel Meclisi Başkanı Bekir Yıldız Erzincan’ın 104. Kurtuluş Yıl Dönümü dolayısıyla yayımladığı kutlama Mesajında, Ekmeğiyle doyduğumuz, suyuyla can bulduğumuz güzel Erzincan’ımızın düşman işgalinden kurtarılışının 104. yıl dönümünü kutluyor olmanın engin mutluluğunu hep birlikte bir kez daha yaşıyoruz” dedi.

Erzincan İl Genel Meclisi

Başkan Yıldız mesajında, “Anma ve kutlama merasimleri, bir yanıyla geçmişi hatırlamaya bir yanıyla da istiklâl ve bağımsızlık için ödenen bedelleri hatırlayarak geleceği tanzime birer vesiledir. 104 yıl önce “önce vatan” diyerek toprağın kara bağrına düşen aziz şehitlerimizin bu azim ve kararlılığını, 104 yıl önceki dik duruşunu; Kurtuluş Savaşı’na ilham kaynağı olmuş büyük bir mücadelenin bugünkü mirasçıları olarak hepimizin, bugüne ve geleceğe taşımaya, yaşamaya ve yaşatmaya ihtiyacı vardır.

Biz Alevi’siyle ve Sünni’siyle bu kadim coğrafyada et ve tırnak gibi bir ve beraber yaşamış; tarihi birlikte yazmış, coğrafyayı birlikte güzelleştirmiş bir medeniyetin mensupları olarak birbirimize her zamankinden daha çok kenetlenmeli; aramıza ayrılık tohumları ekerek bizleri bölmeye çalışanların tuzağına düşmemeliyiz. Birlik ve beraberliğini pekiştirmiş, bölgesine ve insanlığa sevgi ve huzur aşılayan, güçlü bir Erzincan inşa etme yolunda emin adımlara ilerlerken; 13 Şubat, önümüze çıkan engelleri aşamada yol gösteren rehberimiz olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, gözlerini kırpmadan şehadete koşarak Rus ve Ermenileri ve onların hain işbirlikçilerinin heveslerini kursaklarında bırakan ve bu toprakları bize vatan kılan şanlı ecdadımızın yolundan giden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; tüm hemşerilerimin kurtuluş bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.