Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Umre Ödüllü Siyer Yarışması

Peygamber Sevdalıları, Peygamberimizin Ahlakını yaşama, yaşatma, yardımlaşma ve eğitim derneği Erzincan il temsilcisi Muhsin Barış, yapmış oldukları çalışma ve Türkiye genelinde gerçekleştirilecek olan Siyer yarışması ile ilgili bilgi verdi.

Peygamber Sevdalıları, Peygamberimizin Ahlakını

Erzincan İlinde Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa(S.A.V) Efendimizin güzel ahlakını toplumumuzda yaşatmak, İnsanlarımızın Peygamber Efendimizi okumalarını teşvik etmek, okudukları ile hayatlarına yön vermelerini sağlamak.

Yardım eğitim çalışmaları yaptıklarını belirten Barış, toplumumuzda sorun ve sıkıntıları giderme adına çalışmalarımız da olacak. Derneğimizi bu yıl içerisinde yeni kurduk. İnşallah bu tür faaliyetlerimizi yapmaya devam edeceğiz. Tüm Erzincan halkımızı bizlere destek olmaya davet ediyoruz. Bizlerde her türlü Erzincan Halkımızın yanında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Peygamberimiz(S.A.V) in Allah tarafından övüldüğünü, örnek bir şahsiyet olduğunu ve tüm müminler için örnek teşkil ettiğini okuduğu ayet-i Kerime ile örnekleyen Barış, bizlerde Peygamber(S.A.V) Efendimizin en güzel Ümmeti olma yolunda çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.

Peygamber(S.A.V) Efendimizin hayatı ile ilgili Türkiye genelinde gerçekleştirdiğimiz “Onu Oku, Onu Yaşa temalı ödüllü Siyer yarışması yapacaklarını ifade eden Peygamber Sevdalıları, Peygamberimizin Ahlakını yaşama, yaşatma, yardımlaşma ve eğitim derneği Erzincan il temsilcisi Muhsin Barış, yarışma ile ilgili olarak verdiği bilgide, “4 kategoride yapılacak. 1. Kategori 4-5 sınıflar, 2. Kategori 6-7-8. Sınıflar, 3. Kategori 9-10-11 ve 12. Sınıflar, 4. Kategoride ise yetişkinler için olacak. 

Her kategoride 1. Olanların Umre ile ödüllendirileceklerini söyleyen Barış, ayrıca derece yapanlara farklı ödüller verilecek” dedi. Burada ödülün sadece bir araç olduğunu da söyleyen Barış, asıl hedef Peygamber(S.A.V) Efendimizi okutmak, anlamak ve yaşatmak, Ahiretimizi kazanmak olduğunu söyledi. Yarışmaya müracaat edecekleri için son tarih 17 Ocak 2020 olurken sınav tarihi 2 Şubat 2020 saat 11.00 de yapılacak.