Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Taksim TOKİ Yönetimi Hijyen ve Dezenfekte Çalışmaları Başlattı

Erzincan Merkez Taksim Mahallesi Muhtarlığı ve Taksim TOKİ Site Yönetimi bir ilke imza atarak 35 Blok ve 580 dairenin yer aldığı sitede Covit-19 salgınına yönelik Hijyen ve Dezenfekte çalışmaları başlattı.

Erzincan Merkez Taksim Mahallesi

Yönetim olarak alınan karar ile ilgili olarak bilgi veren Site yönetim kurulu üyesi Muammer Yıldıztaşı yaptığı açıklamasında; “Erzincan Taksim TOKİ Site Yönetimi ve taksim mahallesi muhtarlığı olarak bugün bir araya gelip mahallemiz ve sitemiz adına Covit-19 PANDEMİ süresince önümüzdeki günler için aldığımız kararları şehrimize, ülkemize anlatmak istedik” dedi. 

Dünyada ve ülkemizde yaşanan Covit-19 salgınından dolayı önümüzdeki süreçte yaşanabilecek olumsuzluklarla ilgili bir dizi önlemler aldıklarını söyleyen Yıldıztaşı, Site sakinlerimizin oturdukları Bloklardaki ortak kullandıkları alanların temizlik Hijyen ve Dezenfekte çalışmaları site yönetimimizce sürekli sürdürüleceğini belirtti.

Yıldıztaşı açıklamasının devamında; “Çocuk parkları dış Mekân oturma alanları ve kamelyaların sürekli Dezenfekte edilmesi sağlanacaktır. Çöplerin çöp saatleri dışında site sakinlerince kapı önlerine konulmasına asla müsaade edilmeyecektir. Belediyemizle diyaloğa girilerek mahallemiz ve sitemiz çerisindeki çöp kovalarının belirli aralıklarla yıkanıp Dezenfekte edilmeleri sağlanacaktır. Muhtarlığımız tarafından takip edilen hastalarımızın ve karantina altında bulunan site sakinlerimizin Bloklarındaki ortak alanlar sürekli kontrol altında tutulacaktır. Karantinada olan site sakinlerimizin ihtiyaçları ekiplerimiz tarafından temin edilebilecektir. Site sakinlerimize daha önce yazılı bildirdiğimiz PANDEMİ sürecinde uyulması gereken kurallar büyük bir disiplinle takip edilecektir.

Uyulması gerek Kuralları yazılı olarak site sakinlerine iletildiğini ifade eden Site Yönetim Kurulu üyesi Muammer yıldıztaşı, “her Blok ve dairede bulunan sakinlere uyulması gerekenleri yazılı olarak ilettiklerini ifade ederek kuralları açıkladı. (Kapı önlerinde ayakkabı sayılarının azaltılması bisikletlerin üst katlara çıkarılmasının engellenmesi, ortak alanlarda Hijyen ve temizliğe engel olabilecek site sakinlerine ait eşyaların kaldırılması ortak alanlarda sigara içilmesinin engellenmesi)

Alınan bu PANDEMİ kurallarına titizlikle uyulması için site yönetimi ve muhtarlık olarak gerekli takipler sürekli yapılacak.

                   

Site sakinlerimizin kullandıkları ortak alanların tümünde haftada iki gün Hijyen ve temizlik çalışmaları yapılacak ihtiyaç duyulan Bloklarda ayrıca haşere ilaçlamaları yapılması da sağlanacaktır.

Sağlık Bakanlığı onaylı Dezenfektanlarla PANDEMİ süresince Dezenfekte çalışmalarımız titizlikle sürdürülerek site sakinlerimizin Covit-19 a karşı korunması sağlanacaktır. Tabi ki site sakinlerimizin de özellikle bu PANDEMİ süresince bireysel kurallara uymaları maske mesafe ve temizlik konularına riayet edip ortak alanları temiz kullanmaları gerekmektedir.

Dezenfekte ve temizlik yapılan günlerde her site sakininin kapı kollarına yapılan çalışmalarla ilgili özel hazırladığımız bilgilendirme yazıları asılacaktır.

Bu çalışmalarımızla ulusal anlamda oldukça zor günler yaşadığımız bu günlerde ülkemizin ve ilimizin Covit-19 mücadelesine bizlerde bir nebze olsa katkı Sunmak ve devletimizin yanında yer aldığımızı belirtmek istiyoruz.

Erzincan Valiliğinin Sağlık Müdürlüğümüzün Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanemizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın bu zorlu dönemlerde yanlarında olmak ve onlara bir nebze de olsa yardımcı olmak en büyük arzumuzdur.

Bugün bu çalışmalarımızı şehrimize ve ülkemize duyurmak amacıyla yaptığımız basın açıklamasında siz değerli basın mensuplarımızın aramızda olması bizleri çok mutlu etmiştir.

Taksim TOKİ site yönetimi ve Taksim Mahallesi muhtarlığımız adına burada bulunan ve bu çalışmaları yayımlayacak olan tüm basın mensubu arkadaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından özel kıyafetli çalışanlar tüm Bloklarda ortak kullanım alanlarının Dezenfektan ve ilaçlamalarını yaptılar. Açık alanlarda bulunan çocuk parkları ve Kamelyalarda da çalışmalar aralıklı olarak sürdürülecek.