Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Prof. Dr. Kavukçu’dan Erzincan Ateşi Performansı

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukçu, Erzincan Ateşi adlı performans gerçekleştirdiğini belirterek, ateşin insanların toplanması ve birlikteliği temsil ettiğini söyledi.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi

Erzincan Valiliği ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen Uluslararası Erzincan Tarihi Sempozyumunun son gününde Ergan dağında birlik ve beraberliğe vurgu yaptığı performansın da ateş yakarak üzerine kova ile boya döktü.

Ergan dağın da gerçekleştirilen Etkinliğe Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent ile akademisyenler katıldı.

Gerçekleştirdiği etkinlik il ilgili bilgi veren Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukçu, Erzincan veliliği ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen Uluslararası Erzincan Tarihi Sempozyumunun son gününde burada Erzincan ateşi adlı bir performans sergilemek için toplandık. Sayın Valimiz Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanımız Sayın Bekir Aksun ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Akın Levent beyin verdikleri destekten dolayı teşekkür ederim dedi.

Kavukçu, , “Böyle bir ateşi yakıp Erzincan anlamında, Erzincan kavramları üzerinde ve doğasında birliktelik mesajı vermeye çalıştık. Tabii bu aynı zamanda Türkiye’de yaşanması gereken birlikteliğe de göndermesi olan bir çalışma. Performansta birçok renk kullandık. Ateş, sıcaklık etkisi, etrafında buluşma etkisi ve onunla birlikte renklerin de birliktelik sağlayıp katkıyı artırması, daha yaygın bir temelde anlam vermektedir.” diye konuştu.

26 Eylül itibariyle başlayan Uluslararası Erzincan Tarihi Sempozyumunun finalinde Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mehmet Kavukçu’nun performansına tanık olduk diyen Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent konuşmasının devamında, “Performansını dışardan izlediğimiz kadarı ile ateşin çeşitli renklerle buluşması, insanların bir arada bulunması veya  onların birlikteliklerine anlattığını şahsi olarak yorumladım” dedi.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukçu hocamızın yapmış olduğu Erzincan Ateşi performansının etrafında toplandıklarını söyleyen Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, “yapmış plduğu sanatından dolayı kendisini kutlarım” dedi.

Son olarak konuşmaların yapan Erzincan Valisi Ali Arslantaş ise; “3 günlük uluslararası tarihi Erzincan sempozyumunun sonuna geldik. 14 Ülke, 60 üniversite ve 230 bilim insanı Erzincan il eilgili bilgilendirmeleri keyifli bir şekilde izledik. Burada Ergan dağında Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukçu’nun performansı ile burada noktalıyoruz. Kavukçu hocamız çeşitli renklerle oluşturduğu performansı ile Erzincan’ın çeşitli kültürel alanlarını bir araya getirdi. Birlikte Erzincan olmasını sembolize eden çok güzel bir performans gösterdi. Hocamızı tebrik ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukçu yakmış olduğu ateş sonrası çeşitli renklerden oluşan boyalar ile Erzincan ateşi performansını sergiledi.