Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MUSİAD’ tan Antep OSB’ye Çıkarma

Müstakil İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Erzincan Şubesi, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’de bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunduktan sonra yapılan ziyaret ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Müstakil İş Adamları Derneği

MÜSİAD Erzincan Şubesi üyesi olan 11 Tüccar bir takım inceleme, ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere, MÜSİAD Başkanı Ertan Buyruk ile birlikte Gaziantep’e gitmişlerdi.

Gaziantep OSB’de incelemelerde bulunan MÜSİAD Erzincan Şubesi Başkanı Ertan Buyruk, MÜSİAD Başkan Yardımcısı Davut Aydın, MÜSİAD Teşkilat Başkanı Yaşar Kocatürk ve Erzincan OSB Müdürü Ömer Faruk Nayman, yapılan ziyaret hakkında görüşlerini bildirmek için basın açıklaması yaptılar.

ERZİNCAN’A GELECEKLERİNİ İFADE ETTİLER

MÜSİAD Başkanı Ertan Buyruk; “Gaziantep yolculuğumuzda bizlerle beraber Erzincan MÜSİAD iş adamlarından 11 arkadaşımızla yolculuğumuza devam ettik. 11 arkadaşımızın iş kollarıyla alakalı Gaziantep’te bazı çalışmalar oldu. Gittiğimiz esnada Perşembe günü Gaziantep’te MÜSİAD Başkanımız Sayın Fatih Bey bizi karşılayarak oradaki Organize Sanayi Bölgesinde 3 işletmeciyle çalışmalarımız başlamış oldu. Bu çalışmalarımız içerisinde ilkini ADIM otomotivin sahibi Ümit beyle görüştük. Ümit bey karşılamasının akabinde biz Erzincan’da ne yapabiliriz diye kendileri bir soru iletti ve bizde Erzincan’daki bazı teşvikleri, bazı yatırımları kendilerine anlattık. Gezimizde bize yardımcı olan Sayın OSB Müdürümüz Ömer Faruk Nayman beyde eşlik etti. Ömer Bey orada sorulara cevap vererek arkadaşlar daha da memnun kaldılar. Ve bize bu gezimizde yanımızda olmasından dolayı da çok faydalı oldu. ADIM işletme sahibi Ümit Bey burada Sera İşletmeciliğinde ‘Ben orada yatırım yapabilirim.’ düşüncesi hâsıl oldu. Kendileri en kısa zamanda Erzincan’a gelip burada yerinde inceleme yapacağını söyledi. Bunun dışında Ercüment Bey diye bir kardeşimiz çocuk bezi aynı zamanda yaşlı bakım bezi ve pen işleriyle uğraşıyor. Bu kardeşimizin de bazı söylemleri çok hoşumuza gitti. Erzincan’la alakalı kendisi de bilgi sahibi. Erzincan’ın İpek Yolu Trend yolunun ne durumda olduğunu bizlere sordu. Bizde kendilerine konuyla alakalı aydınlatıcı bilgiler verdiğimiz zaman ‘Evet’ dedi. Bende orada depo olarak hizmet vermek isterim dedi. Yine kendileri de Erzincan’a geleceklerini ifade ettiler. Biz çok memnun ayrıldık. Onun akabinde bir başka işletmeci abimizin yanına gittik. Onlarda kendileri işletmelerinde geniş bir fabrika yapım aşamasında olduklarını söylediler. Onlarda yapmış oldukları işletmesini bizlere gezdirerek işletmesinde bugüne geldikleri aşamada dünyaya ne ihraç ettiklerini görsel olarak bizlere sundular. Kendileri bizi çok aydınlattılar ve bu gezimizin çok verimli geçtiğine inanıyorum. Dönüşte kendileriyle bir istişare toplantısı yaptık.

ZİYARETLERİN SÜREKLİ OLMASINI İSTEDİLER

Toplantıda bu ziyaretlerin sürekli olmasını istediler. Biz de bununla ilgili Trabzon bölgesine gitmeyi düşünüyoruz. Çünkü Trabzon noktasında şöyle bir düşüncemiz hâsıl oldu. Yakın olan bir şehir. Coğrafi olarak da sanayileşmede de onların yine tedarikçisi olarak biz Erzincan’ı ön plana çıkartarak bizim yerimizde, pozisyonumuzda çok uygun olduğunu gezip görsünler diye onları da ziyaret etmeyi düşünüyoruz. Bu gezimize katılan 11 arkadaşımızın içerisinde Başkan Yardımcımız Davut Aydın Kardeşimizde aynı zamanda Teşkilat Başkanımız Yaşar Kocatürk’te bizlere eşlik etti.

ONLARLA KARDEŞ MÜSİAD OLDUK

Bu gezideki kazanımlarımız her şeyden evvel bir kere dost MÜSİAD ’ı kazandık. Onlarla kardeş MÜSİAD olduk, Gaziantep’le. Oradaki arkadaşlarla diyaloglarımızı arttırdık. Ve kendilerinin misafirperverliğini gördük. Bizlerde iade ziyaretini istiyoruz, dedik. Mutlaka bekliyoruz. Kendilerini inşallah Erzincan’a gelmeyi düşünüyorlar. Diğer kazançlarımızdan bir tanesi; biz Erzincan’ı onlara tanıttık. Erzincan’ı biliyorlar ama bu kadar detaylı olduğunu bilmiyorlardı. Sağ olsun OSB Müdürümüz ayrıntılarıyla anlattı. O esnada ilgili kurum müdürlerini telefonla aradık. Sağ olsun İl Tarım Müdürümüz Murat Bey telefonla aradığımızda cevaplarını verdi. Verilen bilgilerden arkadaşlarda tatmin oldular. Çok verimli geçtiğini düşünüyoruz. Bu iletişimi ileriki dönemlerde arttırmayı düşünüyoruz.

Bu arada biz yolumuzu Kahramanmaraş’a da yönelttik. Kahramanmaraş’ta bir ara verelim. Çay molası verelim. Başkanımızla bir tanışalım, görüşelim dedik. Onunla görüşmemiz kısa oldu ama çok verimli olduğunu söyleyebilirim. Bu görüşmenin içerisinde Kahramanmaraş MÜSİAD başkanımız Salih Bey ‘Ben sizleri tekrar bekliyorum.’ dediler ve onlar Erzincan’la alakalı bilgilere ilişkin hoşnutluklarını belirttiler. Kendilerinin de en kısa zamanda Maraş olarak Erzincan’a geleceklerini ifade ettiler” dedi.

GÖRÜŞMELERİN ÇOK FAYDALI OLDUĞUNA İNANIYORUM

MÜSİAD Başkan Yardımcısı Davut Aydın ise; “Gezimizin bize kattığı değerler anlamında sorarsanız 11 arkadaşımız farklı sektörlerle gidip oradaki aynı sektörlerle buluştuğu zaman tabii bize göre Gaziantep OSB’si bize göre çok çok büyük. Ama bize gerçek anlamda çok ufuklar vaat edici şeyler kazandırdı. Bizler nasıl olabiliriz. Markalaşma nasıl olabilir. Markalaşma anlamında adımları nasıl atabiliriz. Bu anlamda OSB Genel Müdürümüzle gittiğimizde Erzincan’a neler yapılabilir. 6. Bölge olmanın faydaları hakkında karşılıklı ikili diyaloglar halinde görüşmeler yapıldı. Bu görüşmelerin çok faydalı olduğuna inanıyorum.

Bununla beraber yine abilerimizden bir tanesi burada Perlit’in ne olduğunu, nereden çıktığını, Türkiye’de sadece Erzincan’da olduğunu ve -Perlit’in OSB’si bayağı geniş- Gaziantep’te farklı alanlarda kullanıldığını, MİMS görevini görebileceğini ve çok yakın bir zamanda Erzincan’ı ziyaret edebileceklerini ve bu konuda hem OSB’mize hem de Erzincan’ımıza Perlit’i görmek istediklerini bu anlamda inşallah iyi yardımlar olur.. Erzincan’a faydaları olur diye düşünüyorum” dedi.

ÇOK GÜZEL MÜJDELER VERECEĞİZ SİZLERE VE ŞEHRİMİZE

MÜSİAD Teşkilat Başkanı Yaşar Kocatürk; “Bizde Teşkilat Başkanı olarak geziye iştirak ettik. Gezi olarak Gaziantep’i seçmemiz doğru bir tespitti. Antep gerçekten sanayi de, organize de artık dünya liderliğine ulaşan bir şehir olmuş. Oraya gittiğimizde biz bunu gözlemledik. Bir arkadaşımız şunu söyledi. Dünyadaki yüzde 76 halı üretimini Antep tek başına il olarak karşılıyor. Biz doğru bir yerden başladığımızı gözlemledik. Erzincan olarak biz 100 bin 150 bin nüfuslu bir şehiriz. Antep Organizesini tamamen doldurmuş. İlçelerde doldurmuş. 1 metre kare arsa milyonlara gidiyor. Organize Müdürümüz bizdeki metrekare arsa fiyatını açıkladığında onlara çok cazip geldi. Bizim yüzde 47 doluluk oranımız var. %53’ü de halen boş. Sizleri bekliyoruz dediğimizde heyecanlandılar tabii. İnşallah onunla ilgili çok iyi çalışmalar olacak. Arkadaşlar gelip onları tanıştıracağız. Firmanın hepsi sıcak baktılar olaya. Tarım ve hayvancılık üzerine de konuşmalarımız oldu. Orada Seracılık ile ilgili çok ciddi dikkatlerini çeken olay şuydu; Artık gıdaya erişim dünyada çok zorlaşıyor, biliyorsunuz. İş adamları sanayiden tarıma geçmeyi düşünüyorlar. Orada birçoğu geçmişlerdi. Ama Antep’te yer yok artık. Su yok. Bizde su da var, toprakta var dedik. Gelecekler inşallah belki bundan sonra bir açıklamamızda çok güzel müjdeler vereceğiz sizlere ve şehrimize. Çok ciddi düşünceler var. Çok büyük araziler istiyorlar bizden. 100 bin – 150 bin metrekare Seralar talep ediyorlar Erzincan’da. Bununla ilgili inşallah biz bir çalışma yapacağız. Çalışma yaptıktan sonra Tarım İl Müdürlüğümüzle birlikte, Valiliğimizle birlikte bu çalışmaları tamamladıktan sonra inşallah Antep Organizedeki arkadaşlarımızı, MÜSİAD yönetimindeki arkadaşlarımızı buraya davet edeceğiz. Organizemiz yüzde 53-58 oranında boş. Bunu bizim için bir dezavantaj gibi gözükse de biz orada gördük ki bizim için bir avantaj şu anda. Çünkü yeni yaptırımların gelmesi bize sanayimizin boşluğundan istifade edecek adamlar. Çünkü çok büyük araziler istiyorlar bizden. 50 bin metrekare – 70 bin metrekare yerler talep ediyorlar. Çalışmalar var. Çalışmalar netleşmeden tabii ki size bilgi vermek doğru olmaz. Erzincan MÜSİAD olarak şehrimize bir üreticimizi, bir sanayicimizi, bir tarımla iştigal eden arkadaşımızı buraya getirebilirsek biz bundan mutlu olacağız. Çünkü çok ciddi istihdam sağlıyor arkadaşlarımız. Mesela bir işadamımızdan biri MÜSİAD üyemiz 52 bin tane çalışanının olduğunu söyledi, Tabii bu büyük ve gurur verici bir şey, Tek bir kişi. İnşallah bu işadamlarımızı Erzincan’ımıza çekebilirsek, 2000 – 3000 kişilik istihdamı burada oluşturabilirsek Erzincan MÜSİAD olarak ona katkı sağlayabilirsek biz bu işin lokomotifi olacağız, önder olacağız. Devlet büyüklerimiz bunun altyapısını hazırlayacaklar ve arkadaşlarımız inşallah buraya gelecekler” dedi.

BAZI AVANTAJLARIMIZ ONLARI ÇOK ETKİLEDİ

OSB Müdürü Ömer Faruk Nayman; “Öncelikle MÜSİAD ’la yaptığımız bu gezide başkanımızın bizi de davet etmesinden dolayı başkanımıza teşekkür ediyorum. MÜSİAD üyelerinin her birine de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çok faydalı bir gezi oldu. Biz Erzincan Organize Sanayi Bölgesi olarak oradaki Gaziantep’te olsun, Kahramanmaraş’ta olsun Organize Sanayi Bölgemizin avantajlarından bahsettik. Bazı avantajlarımız onları çok etkiledi. 6. Bölge teşviklerimizi söyledik. Bu teşviklerle ilgili zaten onlarında bilgileri vardı. Ama bizim şu anda metrekaresini 8 TL’ye verdiğimizi duyunca hepsi şok oldu. Çünkü şu anda Antep’te metrekaresi 150 Dolardan daha aşağı bir yer yok Organize Sanayi Bölgesinde. Kahramanmaraş’ta da metrekaresinin 1200 TL olduğunu söylediler. Bizim 8 TL’ye verdiğimizi duyunca herkes hem şaşırdı hem de bölgeye olan ilgileri arttı. Artı 6. Bölge teşviklerinin Organize Sanayi Bölgemizin de yararlanıyor olması da ilgileri bize çevirdi. Bunun haricinde biz bir de KOSGEB’in sunmuş olduğu ‘İşbirliği Destek Programı’ diye bir program var. Programla ilgili de bilgisi olanların zaten bilgisi vardır. Bilgisi olmayanlara da biz bilgi verdik. Antep’teki büyük fabrika ve işletme sahiplerinin Erzincan’da küçük işletmelere ortak olarak veyahut Erzincan’daki ortaklarıyla veya da Erzincan’a gelecek yatırımcılarla bir işbirliği destek programı yaparak KOSGEB ’ten faydalanabileceklerini söyledik. Bununla ilgili çok verimli bir gezi olduğunu düşünüyorum. İnşallah hayırlara vesile olur” diye konuştu.