Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Muhtarlar Yemekte Bir Araya Geldiler

Erzincan Köy ve Mahalle Muhtarları dernek başkanı ve Kazım Karabekir Mahallesi muhtarı Oğuz Tekcan, “PANDEMİ döneminin ilk günlerinden itibaren bugüne kadar dur durak demeden her gün sahadayız” dedi.

Erzincan Köy ve Mahalle

Erzincan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği yönetim Kurulu ve dernek üyesi Muhtarlar 19- Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle her yıl gelenek haline getirdikleri öğlen yemeğinde bir araya geldiler.

19 Ekimde kutlanan Muhtarlar gününde İçişleri Bakanlığının davetlisi olarak Erzincan’da bulunamamasından dolayı gecikmeli olarak bir araya geldiklerini söyleyen Erzincan Köy ve Mahalle Muhtarları dernek başkanı ve Kazım Karabekir Mahallesi muhtarı Oğuz Tekcan; “İlki 2016 yılında ülke genelinde kutlanan ve bugün burada beşincisini kutladığımız 19 Ekim Muhtarlar Gününün hepimize hayırlı ve kutlu olmasını dilerim.. Devlet-millet bütünleşmesinin tescillendiği bir demokrasi bayramı olan bu önemli gün vesilesiyle, görevlerimizi hakkıyla yerine getirebilmek, vatandaşlarımızın sorunlarını en kısa sürede çözüme kavuşturulabilmek adına son yıllarda yapılan çalışmalardan dolayı şükranlarımızı sunmak isterim

Hizmet kalitesinin arttırılması ve taleplerimizin elektronik ortamda yapılabilmesi amacıyla Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen “Muhtar Bilgi Sistemi (MUBİS)” de faaliyete geçtiği ilk günden itibaren çok olumlu neticeler vermeye devam etmektedir. Bir taraftan muhtarlık müessesesinin kurumsallaşarak etkinliğinin arttırılması adına yukarıda ifade ettiğim devrim niteliğinde adımlar atılırken diğer taraftan da özlük haklarımızın iyileştirilmesi ile beraber muhtarlık cazip hale getirilmiştir.

Muhtar yüreğini ortaya koyar, zamanından, sıhhatinden sağlığından, sosyal hayatından, aile hayatından fedakârlık ederek tüm samimiyeti ve tarafsızlığı ile mahalle halkına hizmet eder, mahallenin sorunlarını dile getirir Devletin kurumlarına bildirir ve çözüm üretir.

Muhtar vatandaştan gelen bireysel sorunlarla mutlaka ilgilenir, Ben bu konuyu anlamadım, benim ilgi alanıma girmiyor diyemez, sorun ne olursa olsun çare bulmak için mücadele eder.

Aslında Muhtar daha ziyade Kara gün dostudur. Yalnızca Mahallesindeki Afatta değil, Ulusal bir Felakette de en ön saftadır, Bugün olduğu gibi. PANDEMİ döneminin ilk günlerinden itibaren bugüne kadar dur durak demeden her gün sahadayız. Yaşlılara, hastalara hizmette, COVIT Hastalarını ziyarette, Esnafı Denetleme de, PANDEMİ nedeni ile işsiz kalan gençlere iş bulmakta, Fakire, fukaraya Erzak bulup taşımakta, Muhtarı zaman, saat mesai saati gözetmeksizin görev başında bulursunuz. Bu görevlerinden dolayı yoruldum diyen Muhtara Rastlayamazsınız.

PANDEMİ döneminde Onlarca Muhtarımız CORONA VİRÜS hastalığına yakalandı, karantinaya alındı, yakınları dâhil olmak üzere vefat edenler oldu. Bunların haberlerini basında göremezsiniz. Çünkü Muhtar bu durumdan dolayı ağlamaz, sızlamaz, reklam yapmaz. Muhtar ve ailesi sağlık açısından yüksek Risk altındadır. Yüreğini ortaya koyar, çalışmasını aksatmaz bunun için Prim almaz, Devlet ile pazarlık etmez.

Erzincan Köy ve Mahalle Muhtarları dernek başkanı ve Kazım Karabekir Mahallesi muhtarı Oğuz Tekcan, “Günümüze kadar gelmiş rahmetli olan tüm Muhtarlarımıza Allah’tan rahmet, Görevini devreden ve hala görevde olan muhtarlarımıza da sağlık, sıhhat ve afiyetler diliyorum” dedi.

Erzincan Köy ve Mahalle Muhtarları dernek başkan yardımcısı ve Başbağlar Mahalle muhtarı Ruhi Yarka ise yaptığı konuşmasında, PANDEMİ den dolayı kısıtlanan şartlardan dolayı bir araya gelememiştik. Bizler Muhtarlar günü münasebetiyle il protokolümüzü ziyaret ettik. Sağ olsunlar onlarda iadeyi ziyarette bulundular. PANDEMİ sürecinde köy ve mahalle muhtarları derneğimize üye olan arkadaşlarımız bu süreçte öz veri ile mahalle ve köylerinde hizmet ediyorlardı. İçinde bulunduğumuz süreci İnşallah elbirliği ile atlatacağız. Davetimize icabet eden tüm muhtar arkadaşlarımın Muhtarlar gününü kutluyor, burada bulunmalarından dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Programa katılan muhtarlar ise böyle bir günde bizleri bir araya getiren Erzincan Köy ve Mahalle Muhtarları dernek başkanımıza ve yönetimine teşekkür ederiz dediler.