Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kur’an Ziyafeti Verdiler

Erzincan İl Müftülüğü tarafından, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan ‘Camiler ve Din Görevlileri’ haftası münasebetiyle düzenlenen etkinlikte Erzincan’da hafızlık eğitimi veren Kur’an Kursu talebeleri Kur’an Ziyafetinde bulundular.

Erzincan İl Müftülüğü tarafından,

Erzincan Müftülük Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Erzincan Vali Yardımcısı İhsan Ayrancı, İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin, din görevlileri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Diyanet işleri başkanlığı tarafından hazırlanan Cami ve Hayat Temalı Camiler ve Din Görevlilerine ait slayt gösterimi ile devam etti.

Kuran-ı Kerim Tilaveti sonrası açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin, camiler ve din görevlileri haftası münasebetiyle yapacağımız kuran ziyafeti programına hoş geldiniz diyerek konuşmasında şunları kaydetti; “ programlarımızı geçtiğimiz Temmuz ayında başlatıp Haziran ayında kurslarımızdan hafızlığı tamamlayarak belge alan çocuklarımız için Temmuz ayında 2 gün kız ve erkek öğrencilerimizin kuran ziyafetini sizlerle paylaşmıştık..

Eylül ayında mezun olan öğrencilerimizin kuran ziyafetini birlikte burada dinleyeceğiz. Cumartesi de kız öğrencilerimiz için benzer bir program düzenleyeceğiz. Camiler ve din görevlileri haftasına getirme sebebimiz Kuran da cami ve cami görevlisi, din görevlisiyle eğitim birbirinin ayrılmaz birer parçasıdır. Peygamberimiz, cami ile Müslümanın ilişkisini su ile balığın ilişkisine benzetmiştir. Balık nasıl ki susuz yaşayamazsa müminde camisiz hayat bulamaz. Camilerimiz bireysel ve toplumsal hayatımızda ciddi dönüşümlerin merkezi olmuşlardır. Medeniyetin ilk temeli mescitte atılmıştı” dedi.

İl Müftüsü Çetin Konuşmasının devamında; “Hayata hakikat penceresinden bakmayı camiler vasıtasıyla öğreten din gönüllülerimiz, saygın ve üstün vasıflarla donanımlı, ancak yaratılışındaki bir takım zaaflara yenik düşebilen insanoğlunun, zaaf ve sapmalara yenilmeden kulluk yolculuğuna devam edebilmesi için her daim yolunu ve ufkunu aydınlatmaktadır. Bu açıdan bir nevi sigorta vazifesi gören camiler ve din görevlileri, Cenabı-ı Hakk’ın bizlerden ne istediğini bilme ve onu davranışlara dönüştürme gayretinin tabii neticesi olan istikamet idealinin de teminatıdır. Din görevlileri, insanın doğuşunda kulağına okuduğu ezan ve kamet, vefatında okuduğu salâ ile insan hayatının her evresinde toplumun merkezinde rol üstlenmiş bir konumdadır. Modern dönemde insanlar köy ve kasabalarını terk edip şehirlere taşınırken, din gönüllüsü ve görevlisi kardeşlerimiz, köylerimizde ve mahallelerimizde fedâkârâne bir şekilde maddi ve manevi bekçilik hizmetlerini yürütmektedirler.

Bütün bu maksadı câmi olarak Cami ve Hayat teması çerçevesinde kendini İslami bir hayatın inşasına adayan, sorumluluk bilinci, ilim ve irfan donanımıyla, güzel ahlâk ve faziletiyle milletimizin dinî ve manevi hayatına hizmet eden din görevlisi ve gönüllüsü kardeşlerimizin haftasını tebrik eder, haftamızın halkımıza ve İslâm âlemine hayırlar getirmesini temenni ederim.. Ahirete irtihal eden hademe-i hayrata Yüce Allah’tan rahmet diler; hayatta olanlara sıhhat ve afiyet içerisinde daha nice hizmetler nasip etmesini niyaz ederim” ifadelerine yer verdi.

İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin’in konuşmalarının ardından Erzincan Piri Sami, Recep Demir ve Karaağaç Erkek Kur’an Kursu öğrencileri Kur’an Ziyafetinde bulundular.

Kur’an tilaveti sonrasında yıl içerisinde gerçekleştirilen yarışmalarda derece yapan din görevlileri ve talebelere çeşitli hediyeler verildi.