Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hayvan Başına 150 TL Prim Ödeniyor

Erzincan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Süt Toplama Soğutma ve Süt Analiz Merkezinde kurulan laboratuvarda farklı illerden gelen süt numunelerinin analiz içeriği yapılıyor.

Erzincan Damızlık Sığır Yetiştiricileri

Gıda Tarım ve Orman Bakanlığının 2013 yılında başlattığı hayvan başı sağlık çalışmaları kapsamında Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği tarafından hazırlanan proje ile Doğu Anadolu bölgesinde sadece Erzincan’da kurulan süt analiz laboratuvarında birçok ilden gelen süt numunelerinin analizi yapılıyor. Adıyaman’dan 4 bin 450, Diyarbakır’dan 2 bin 800, Kahramanmaraş’tan 6 bin 110 Amasya’dan 242 ve Erzincan’dan 16 bin 64 adet olmak üzere toplamda 24 bin adet süt analiz içeriği yapılıyor.

Bakanlığın kriterleri doğrultusunda uygun görülen analizlerde hayvan başına çiftçilere 150 TL prim ödemesi yapılacak. Yapılan analizler doğrultusunda hayvanların sütünde herhangi bir olumsuzluk olması durumunda çiftçi bilgilendiriliyor. Yapılan analizler doğrultusunda hayvan başına 150 TL prim ödeneceğini söyleyen Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Faruk Günay, amaçlarının çiftçiye destek olmak olduğunu dile getirdi. Günay, konuşmasının devamında “Erzincan’da 2014 yılında Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve IPARD ‘ın katkıları ile kurmuş olduğumuz süt analiz laboratuvarımız var. Burada Gıda Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından analizi yapılan büyükbaş hayvan başına 150 TL prim ödenmektedir. Amaç ülkemizde üretilen sütün mevcut hayvanlara kadar inmek şartıyla 11 tane çıktı alınmaktadır.

Doğu Anadolu Bölgesinde süt analiz merkezi sadece Erzincan’da mevcuttur. Erzincan’ın haricinde bu yıl diğer illerde de süt numuneleri geldi. Kahramanmaraş, Adıyaman, Diyarbakır ve Amasya illerinden geldi. Amacımız burada çiftçiye hizmet etmek ve Gıda Tarım ve Orman Bakanlığının sağlamış olduğu katkılarla 150 liralık primi almasıdır. Hem mevcut hayvanın sütünde problem varsa çiftçiye buradan bilgi veriliyor. Onun haricinde de sütün kalitesinin ne durumda olduğu çıkmış oluyor. Adıyaman’dan 4 bin 450 adet, Diyarbakır’dan 2 bin 800 adet, Kahramanmaraş’tan 6 bin 110 adet Amasya’dan 242 adet ve Erzincan’dan da 16 bin 64 olmak üzere toplam 24 bin adet süt analiz içeriği yapılmıştır. İnceleme ve araştırmaların sonucu yıl sonunda direkt sistem üzerinden Gıda Tarım ve Orman Bakanlığının sistemine aktarılıyor. Bakanlığımızın belirlemiş olduğu kriterlere haiz olan hayvanlar bu 150 liralık primlerini almış olacaklardır” şeklinde konuştu.