Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Haydi, “Çocuklar Camiye Puanları Topla, Ödülünü Kap” Temalı Programlar Sona Erdi

Erzincan İl Müftüsü Burhan Çakır, yarıyıl tatili dolayısıyla “Haydi Çocuklar Camiye, Puanları Topla, Ödülünü Kap” temalı program çerçevesinde Erzincan Mehmet Aydın Camii’nde cemaate katılan gençlerle bir araya geldi.

Erzincan İl Müftüsü Burhan

rogramla alakalı kısa bir değerlendirme konuşması yapan İl Müftüsü Burhan Çakır; “bizleri mescidi-i harâm’ın şubeleri hükmünde olan bu güzel mâbedde buluşturan Rabbimize hamd-u senalar olsun. Peygamber efendimize ve bütün enbiya-i kirama sonsuz salât ve selâm olsun. Allah camilerimizi şuurlu müminlerle zînetlendirsin, cemaatini bol eylesin, cami ve cemaat sevgisini çocuklarımızın kalplerine nakşetsin inşallah.

Bizler, bilesiniz ki her daim camilerimize ve cemaatimize nasıl hizmet ederiz, maneviyatımızı nasıl imar ederiz, insanın dine olan ihtiyacından kaynaklanan boşlukları nasıl doldurur ve dinimizi nasıl sevdiririz, bunun kaygısını duyarak görev yapıyoruz. Bu vesile ile de bu genç yavrularımızı oyun ve dinlenmelerinden mahrum bırakmadan, camilerimizle ve Kur’an okuma, namaz kılma, edep ve adap öğrenme noktasında neler yapabiliriz düşüncesinden hareketle, Ara tatili dolayısıyla “Haydi Çocuklar Camiye, Puanları Topla, Ödülünü Kap” temasıyla camilerle buluşturmayı hedefledik.

Bu programlarımız teşvikiyle camilere gelen, cemaate katılan yavrularımızı tebrik ediyorum. Bu Erzincan’ımız için bir berekettir, rahmet vesilesidir. Yaşlılarımızın arasında gençlerimizin bulunması, çocuklarımızın camileri süslemeleri ne güzel bir manzaradır. Rabbimizin elbette hoşuna giden ve O’nu razı edecek hallerdir. Peygamber efendimiz gençlerin ibadetinin övgüye mazhar olduğunu haber vermişlerdir. Bu vesileyle yavrularımızın ailelerini de tebrik ediyor, onlara teşekkür ediyorum.

Çocuklarımız bize Allah’ımızın en güzel ve saygın emanetidir. Biz de emanete riayet etmek adına, onları kusursuzca yetiştirme gayretinde olacak, onlara dinini, diyanetini, milletini, vatanını, sevgi ve saygıyı, dürüstlüğü, ümmet bilincini… en güzel şekilde öğretecek ve topluma kazandıracağız.

Rabbimiz; “Biliniz ki, mallarınız ve çocuklarınız birer imtihan sebebidir ve büyük mükâfat Allah’ın katındadır.” (Enfâl; 8/75) buyurur. Bu tefekkürden hareketle diyebiliriz ki; anne-babaların dünyada yatırım yapmaları gereken en önemli ve değerli varlıklar, evlâtlarıdır. Hz. Peygamber (S.A.V.); “İnsanoğlu öldüğü zaman, bütün amellerinin sevabı da sona erer. Şu üç şey bundan müstesnadır: Sadaka-i câriye, istifade edilen ilim, kendisine dua eden hayırlı evlat.” (Müslim, Vasiyyet; 14) Buyurmaktadır. Evimize, arabamıza, giyim kuşamımıza, nefsimizin sair arzularına önem verdiğimiz ve zaman harcadığımız kadar şu yavrularımıza değer vermiyorsak, onlardan ne bekleyebileceğiz? Bugün bir aracın trafikte çarptığı çocuğa acıdığımız kadar, kontrolsüz bir internetin, cep telefonunun, televizyon dizilerinin çarptığı çocuğa acımıyorsak, acılarımız daha büyük, dertlerimiz daha derin demektir. İşte bu bilinç ve gayretle çocuklarımızı asla ihmal etmeden onları geleceğe hazırlamalıyız.” Diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Cemaatle namaz kılma, cemaatle namaza devam etme, sure ve dua ezberleme ve Kur’an okumaları yapma gibi koşullarla camilere koşan öğrencilerimiz puan toplayarak çeşitli ödüllerle taltif edilmenin sevincini yaşadılar. Cami görevlileri ve il müftülüğü tarafından hazırlanan çeşitli hediyeler yine İl Müftüsü Burhan Çakır ve Din Eğitimi ve Hizmetleri Şube Müdürü Ali Şen tarafından öğrencilere takdim edildi.

Tema kapsamında ilimizin Akabe Camii, Ergenekon Camii ve diğer bazı camilerinde de cami-çocuk-cemaat buluşmaları gerçekleştirildi.