Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Farkında mısınız Biz Buradayız

3 Aralık Dünya Engelliler günü münasebetiyle Erzincan İl Milli Elitim Müdürlüğü Milli İrade Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri tarafından “Farkında mısınız Biz Buradayız projesi kapsamında özel işletmelerde farkındalık oluşturdular.

3 Aralık Dünya Engelliler

Milli İrade Özel Eğitim Uygulama Okulu özel öğrencileri “Erzincan’da Özel Farklılıklar Var” projesi ile günün anlam ve önemine yönelik Erzincan’da 10 farklı işletmede halk ile bir araya gelen engelli öğrenciler garsonluk yaptı.

Birleşmiş Milletler ‘in 1992 yılında almış olduğu karar sonrası “Uluslararası Engelliler Günü” olarak ilan edilen 3 Aralık, o gün itibariyle tüm dünyada engelli insanların sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek amacı ile belirlenmiş bir gündür. 3 Aralık’ın Dünya Engelliler Günü elbette ki çok önemli, ancak engelli vatandaşın sadece yılda bir gün hatırlamak ve sonrasında unutmak doğru bir yaklaşım değildir. Engelli vatandaşların, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kamu otoritelerince alınacak önlemlerin, tedbirlerin ve yapılacak organizasyonların, sivil toplum örgütlerini de içine alacak biçimde daha da yaygınlaştırılmasını ve somut adımların atılması gerekmektedir.

Milli İrade Özel Eğitim Uygulama Okulu özel öğrencileri “Erzincan’da Özel Farklılıklar Var” projesi ile günün anlam ve önemine yönelik Erzincan’da 10 farklı işletmede halk ile bir araya gelerek farkındalık çalışması yürütmekte. Bugün gerek sosyal yaşamda gerekse iş yaşamında kendilerine çok zor yer bulan ve yaşamın birçok alanında çeşitli “engeller” ile karşılaşan engelli insanların farkına varmak ve onlarla birlikte yaşandığının unutulmaması gerektiğine dikkat çeken farkındalık çalışması yapılmakta. Proje Erzincan halkında ulaşılabilecek en büyük kitleye ulaşmayı hedefleyerek, 20 özel öğrenci, 10 özel eğitim öğretmeni ve gönüllü 10 işletme ile yürütülmekte. Özel öğrenciler gönüllü işletmelerde işletmenin amacına yönelik halka hizmet vererek, farkındalık için broşürler dağıttı ve müşterilerle ilgilendiler.

Yapılan etkinlik ile ilgili olarak açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün; “Bugün hepinizin bildiği gibi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Bununla birlikte olarak biz Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bunun içerisini ne şekilde doldurabiliriz çalışması içerisinde tabii malumunuz bu gibi etkinlikleri bu gibi günleri sadece bir gün ile sınırlandırmak değil zaten buradaki maksat ve bundaki amaç engelli bireylerin gözüyle dünyaya bakmak Onların ailelerinin gözüyle dünyaya bakmak. Bir nebze olsun onların sıkıntılarıyla karşı karşıya kalabilmek ve empati yapabilmek. Bunun için bizde Erzincan’da özel eğitimle ilgili olarak farklılıklar var. Adı altındaki bir projeyi Milli İrade Özel Eğitim Merkezimizde 25 özel öğrencimizin 10 farklı işletmede 8 danışman öğretmen ile birlikte 1 günlük olsun bir staj eğitimi beceri eğitimi adı altında kapsamında işletmelerde öğretmenlerimizin nezaretinde 1 günlük burada çalışmayı yapacaklar. Az önce de söylediğim gibi amacımız maksadımız gayemiz bir farkındalık oluşturabilmek bu engelli olan bireylerle ilgili olarak onların eksiklikleri ile yani eksikle maksat şu onların hayatlarını kolaylaştırmaya ile yeni gelen eksiklikleri nasıl giderebiliriz. Projenin asıl amacı bu ben özellikle bu meyanda Erzincan’daki bu 10 işletme sahibine çok teşekkür ediyorum. Hatta daha ilerisi bu öğrencilerimiz zaman zaman değil belli zamanlar sadece belli günlerde sınırlı değil belli vakitlerde gelip burada buradaki yapılan çalışmalara nezaret etmeleri hususunda da kendilerinin bizden böyle bir isteği oldu işte bizim de amacımız bu. Bizim de maksadımız bu biliyorsunuz artık son yıllara kadar daha ziyade engelli olan bireylerin aileleri bu çocukları bu engelli olan bireylere dışarıya çıkarmak da imtina ediyorlardı. Hâlbuki ki artık gelişmişliğin göstergesi bu tür özel bireylere ne kadar daha fazla bir hizmet götürebilmek ile ölçülüyor. Bizde bu meyanda bu hizmeti götürebilmek bir nebze olsun ailelerini rahatlatabilmek, ferahlatabilmek ve onların öz bakım becerilerini edinmelerine yardımcı olabilmek maksadımız bu. Buna katkı sunan tüm işletme sahiplerine öğretmen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü(COGEP) tarafından yıl içerisinde gerçekleştirilen Engel Sadece Bir Kelimedir projesine destek olarak farkındalık etkinliğine katılım sağladılar.