Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da ’Güvenlik Korucuları Hizmet İçi Eğitim’ programı düzenlendi

İçişleri Bakanlığı tarafından Erzincan’da görev yapan güvenlik korucularına yönelik, Vatan ve millet sevgisi gibi milli değerleri, halkla ilişkileri güçlendirmek, aile ilişkilerini geliştirmek, Empati kurmak, hoşgörülü olmak, yardımsever ve merhametli olmak gibi konuları ele alan 'Hizmet İçi Eğitim' programı düzenlendi.

İçişleri Bakanlığı tarafından Erzincan’da

Erzincan’da özel bir salonda düzenlenen programa, Erzincan Valisi Mehmet Makas, İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Yusuf İzzet Karaman, Erzincan Vali Yardımcısı Mehmet Şerif Olcaş, İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Halil Altındaş, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Oğuzhan Aydın, İçişleri Bakanlığı görevlisi Emre Baran ve güvenlik korucuları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nce hazırlanan ‘Güvenlik Koruculuğu’ adlı kısa tanıtım filminin izletilmesiyle devam etti.

KORUCULARIMIZ TERÖRÜN KORKULU RÜYALARI

İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Yusuf İzzet Karaman konuşmasında, “Korucular Daire Başkanlığı olarak Cumhurbaşkanımızın desteği, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu beyin talimatları ile 2016 yılından bugüne kadar korucularımızın dönem meseleleri ile yakından ilgilenmekteyiz. Ekim ayı rakamları itibariyle 55 bin 600 güvenlik, 19 bin 371 görevli güvenlik olmak üzere toplam 74 bin 980 güvenlik korucumuz görevleri esnasında karşılaştıkları zorluklar, maddi ve manevi olarak yanlarında olduğumuzu belirtmeliyim. Korucularımıza verdiğimiz destekler her zaman devam edecektir. Bu kapsamda görevlerini icra ederken Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkan, ülke çıkarlarına destek veren, çalışmalarımızın amacı ise milli ve manevi değerlerimizi zaten biliyoruz. Bu amaçta çalışmak, akademik alanda profesyonel destek sağlamak ve görevlerini daha şevkli yapmalarını sağlamaktır. Eğitime başlanılan ikinci sezonda ise 14 ilde bin 400 güvenlik korucumuza ulaşılması hedeflenmektedir. Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı, Erzurum, Erzincan, Malatya, Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş, Kilis, Osmaniye ve Hatay, Milli ve Manevi değerleri ile vatanın bölünmezliği uğruna can siper mücadele veren korucularımız bölgede terörün korkulu rüyaları olacaklardır” diye konuştu.

Güvenlik korucuları adına konuşan güvenlik korucusu, “Güvenlik korucusu olarak vatanımıza ve milletimize daha kaliteli ve nitelikli görev yapmak, bu uğurda bizlere katkı sağlayan Cumhurbaşkanımıza, İçişleri Bakanımıza, Jandarma Genel Komutanımıza teşekkür ederiz. Erzincan ilinde 2017 yılında güvenlik korucusu alımı yapılmıştır. 484 güvenlik korucusu görevine devam etmektedir. Terörle mücadelede birçok güvenlik korucumuz şehit olmuştur. Birçok güvenlik korucusu arkadaşımız da gazilik unvanı almıştır” dedi.

DEVLET OLMAK VATANDAŞIN EMNİYETİNİ SAĞLAMAKTAN, ADALETTEN GEÇİYOR

Son olarak konuşmalarını yapan Erzincan Valisi Mehmet Makas verilecek eğitimin hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Bugün verilecek olan eğitim içerik bakımından ihtiyacımız olan silkelenip kendimize gelmemiz gerektiğini idrak edeceğimiz bir eğitim olacak. Devlet olmak öncelikle vatandaşın emniyetini sağlamaktan, adaletten geçiyor. Bunun için Polisimiz, Jandarmamız, Askerimiz ve onlara yoldaş olan güvenlik korucularımız bizlerin vaz geçilmezidir. Şayet adaleti koruyamıyorsanız vatandaşı koruyamıyorsanız devlet olmanın bir hükmü yoktur. Bu Coğrafya da alacağınız eğitimlerle göreceksiniz, Aziz Türk Milleti pahalı bir coğrafya da oturuyor ve her dönem bedel ödüyor.  Bizim Devlet kültürümüzde “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” şiarı vardır. İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın şiarı sadece kendi devletimiz için değil. Bu Millet tarih boyunca adaleti yaymak adına sadece kendi milleti veya ümmetini değil, gayri Müslümlerin dahi huzuru ve rahatını sağlamak adına tarihte rol almış bir milletiz. Biz ne zaman ki 3 kıtada hakim olmuşuz, o zaman ne kavga, ne gürültü hiçbir adaletsizlik yoktu. Ne zaman ki bu tarihte ayağımız tökezlemiş bakıyorsunuz kan var,  gözyaşı var. Güçlünün mazlumu ezmesi vardır.

GİTTİĞİMİZ YERLERDE GÖNÜLLERİ FETİH ETTİK

İstanbul fetih edildiğinde Bizans halkı diyor ki, Bizans zulmü görmektense Osmanlı sultanı görmeyi yeğleriz. Tüm dünya biliyor ki biz hükmettiğimiz yerlere işgal, sömürme kültürüyle Birilerinin malına, mülküne, ırzına, namusuna tecavüz etmek amaçlı gitmemişizdir. Tarihimiz hep böyledir. Hükmettiğimiz yerlere adalet için, hoş görü için gittik. Biz işgal değil Fetih için gittik. Gittiğimiz yerlerde gönülleri fetih ettik. Bugün Fetih ettiğimiz toprakların her birinde önemli yatırımlarımız olmuştur. Neden, çünkü adaletle hükmedelim diye. Dünyamız için değil Ahiretimiz için devlet düşüncesini benimsemişiz.

MİLLETİMİZ KUTLU BİR YÜRÜYÜŞ İÇERİSİNDEDİR

Bugün Milletimiz Kutlu bir yürüyüş içerisindedir. Bu yürüyüş ile Tarih tekrar tekerrür edecektir. Özlenen ve beklenen Millet Aziz Türk Milletidir. Bu millet dünyaya tekrar hakim olduğu zaman, dünyada gönülleri fetih ettiğin zaman, asla Misak-i Milli haricinde bir yerlerde gözümüz var anlaşılmasın. Dünyanın neresinde bir mazlumun ahı var ise biz orada varız diyen bir milletin evlatları olarak o konuma geldiğimizde dünyaya adalet hakim olacaktır.

GÖREVİNİ EN İYİ YAPAN VATANINI EN ÇOK SEVENDİR

Bizim devlet şiarımızda görevini en iyi yapan vatanını en çok sevendir. Bugün siz güvenlik korucularımız güvenlik görevlileri ile görevlerini icra ettiklerine biz ilimiz Erzincan’da şahidiz. Görevleriniz en iyi şekilde icra etmenizden dolayı il valisi olarak teşekkür ediyorum. Bugün Vatan görevinde hizmet eden Güvenlik Korucusu, Polisi, Jandarması ve İHA, SİHA ile destek olan tüm devlet büyüklerimize cani gönülden teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

Tutum davranış ve edep vurgusunda bulunan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuzhan Aydın, Hani derler ya bir diğer canlılar var, Biz Erzincanlıyız. Dünyanın her tarafında Erzincanlıya güvenilir. Erzincanlı Emanete Hıyanet etmez, verdiği sözden dönmez, devletine asla başkaldırmaz. Birlik ve beraberlikten taviz vermez. Plakası gibi 24 ayardır. Bu vasıfları taşıyan Karizmamızı ve kartvizitimizi çizdirmeyelim. Erzincan Anadolu’nun en güçlü âşık ve şairlerini yetiştirmiştir” dedi.

Hani derler ya bir diğer canlılar var, Biz Erzincanlıyız. Dünyanın her tarafında Erzincanlıya güvenilir. Erzincanlı Emanete Hıyanet etmez, verdiği sözden dönmez, devletine asla başkaldırmaz. Birlik ve beraberlikten taviz vermez. Plakası gibi 24 ayardır. Bu vasıfları taşıyan Karizmamızı ve kartvizitimizi çizdirmeyelim. Erzincan Anadolu’nun en güçlü âşık ve şairlerini yetiştirmiştir” dedi.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Oğuzhan Aydın şairlerden, ozanlardan, Erzincan adına yazılan anekdotlardan ve beyitlerden bahsederek, vatan ve millet sevgisi gibi milli değerleri, halkla ilişkileri güçlendirmek, aile ilişkilerini geliştirmek, empati kurmak, hoşgörülü olmak, yardımsever ve merhametli olmak gibi konuları dile getirdi.