Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni Yapıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 82. yıl dönümü tüm yurt da olduğu gibi Erzincan’da anma programı düzenlendi. 09.05'te, sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa

Anma programları kapsamında ilk olarak Erzincan Belediyesi önünde ki Atatürk anıtına çelenk sunma töreni düzenlendi. Anıta çelenk bırakılmasının ardından iki dakikalık saygı duruşunda bulunularak, bayraklar yarıya indirildi. Saatler 9.05’i gösterdiğinde Sirenler ile birlikte araçlarda korna çalınarak saygı duruşuna eşlik edildi. Akabinde İstiklal Marşının okunmasıyla tören sona erdi.

Çelenk sunma törenine Erzincan Valisi Mehmet Makas, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, mülki ve askeri Erkan, kamu ve özel kuruluş temsilcileri, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilen okulların öğrenci grupları ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ve Çelenk sunumu sonrasında Sosyal Bilimler Lisesi Tarih Öğretmeni Asuman Akartepe tarafından günün anlamını anlatan konuşma yapıldı. Yıl içerisinde lise öğrencileri arasında yapılan Kompozisyon yarışmasında derece yapan öğrencilere Vali Mehmet Makas, Mülkiye Baş Müfettişi Ali Alper Orkun, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala ve Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun tarafından ödül verildi.

Ödül töreninin ardından Erzincan Ordu Caddesi saat kulesi önünde bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığınca hayata geçirilen proje kapsamında Çanakkale’den yola çıkan ve Çanakkale Savaşları’ndan kalma objelerin ve dijital gösterilerin sunulduğu Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi ziyaret edildi.

İl protokolü, Çanakkale Savaşı ile ilgili resim, fotoğraf, çeşitli görsel materyal ve videoların izletildiği müzede, Çanakkale cephesinden kalan çeşitli savaş objelerin sergilendiği bölümleri gezdi.