Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ERŞAD, Diyarbakır Annelerinin Yanındayız

Çocukları dağa kaçırılan Diyarbakır annelerinin HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemine Erzincan Şehit Aileleri Koruma Derneği(ERŞAD) Başkanı Abdulkadir Zengin, yaptığı açıklama ile destek verdi.

Çocukları dağa kaçırılan Diyarbakır

Çocukları dağa kaçırılan Diyarbakır annelerinin HDP il binası önünde başlattığı oturma eyleminin 2. Haftasını tamamlarken destek açıklamaları da artarak devam ediyor.

Diyarbakır annelerine bir destekte Erzincan Şehit Aileleri Koruma Derneği(ERŞAD) tan geldi. Başkan Zengin açıklamasında; “Türk’ün ve Kürt’ün komşu değil kardeş ve etle tırnak gibi olduğunu belirtti.

Diyarbakır’da başlayan bu güzel uygulamanın tüm illerdeki evlatları zorla dağa kaçırılan ailelere örnek olmasını, herkesin başkaldırmasını istediklerini belirten Zengin, tüm Türkiye’nin annelerinin acısını paylaşıyor bizlerde buradan paylaşıyoruz Annelerimizin yanındayız, Çünkü hepimiz terörden çok çektik. Hep beraber çektik. Hep beraber yaşadık. Sizlerin acısını elbette paylaşıyoruz. Ama en önemlisi dik duruşumuzu hiçbir zaman bırakmayacağız. Biz teröre ve PKK’ya karşı dik duran mazlumların ve tüm kardeşlerimizi yanında durmaya ant içtik, hep yanlarında beraber ve bir olacağız. 14, 15, 10 yaşında bir çocuğu dağa götürmeyi hiçbir insan hakkıyla izah edilemez. Hiç kimse teröre yandaşlık yaparak siyaset yapamaz dedi.

Bu terörü ancak annelerin ve kadınların bitireceğini söyleyen ERŞAD Başkanı Zengin, “Bu kutlu davanızı bu dik duruşunuzu önemsiyoruz, takdir ediyoruz, gönlümüzdesiniz. Bu katılımında bütün illerde artmasını, başlamasını istiyoruz. Bu ülkeden bu topraklardan artık terörün arınmasını istiyoruz. Hiç kimse teröre yandaşlık yaparak siyaset yapamaz. Evlatların üzerinden kimse siyaset yapamaz. Evlatlarınızın ve sizin yanınızdayız. Bizler bedel ödedik, sizler bedel ödediniz. Başka analar, canlar bedel ödemesin dedi.