Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dayıkaraca, 173. Yılımızda da En Kaliteli Hizmeti Sunmaya Devam Ediyoruz

Tapu Müdürlüğü, 173.kuruluş yıldönümünü kutluyor. Tapu ve Kadastro Erzincan Bölge Müdürlüğü’nün 173.kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Erzincan’da Atatürk anıtına çelenk konuldu.

Tapu Müdürlüğü, 173.kuruluş yıldönümünü

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün kuruluşunun 173. yıldönümü, Genel Müdürlük merkez ve taşra teşkilatlarında kutlandı.

173. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLAYAN KÖKLÜ BİR KURUMUZ

Erzincan Tapu Kadastro XXIV. Bölge Müdürü Hasan Dayıkaraca günün anlamını belirten bir konuşma yaptı. Vatandaş odaklı bir yönetim anlayışı içerisinde olduklarını belirten Dayıkaraca, konuşmasında şunlara yer verdi ‘‘İki asra yakın bir zamandan bu yana, vatandaşlarımızın güveninin ve mülkiyetinin teminatı olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüz, merkez ve taşra teşkilatımızda 20 bine yakın personelimiz, 24 Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğümüz, 973 Tapu Müdürlüğümüz, 81 Kadastro Müdürlüğümüz ile ülkemizin tüm il ve ilçelerinde yılda 9 milyona yakın işlem hacmi ve yaklaşık 25 milyon vatandaşımıza hizmet sunan ve bugün 173. Kuruluş yıldönümünü kutlayan köklü bir kurumdur” dedi..

Dayıkaraca konuşmasında, “21 Mayıs 1847 tarihinde Defterhane-i Amire Kalemi adıyla kurulan Genel Müdürlüğümüz, 1871’de Nezarete dönüştürülerek Defter-i Hakani Nazırlığı olmuş ve bugün de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü adıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet vermektedir. Taşınmazlara ilişkin mülkiyet bilgilerini devlet güvencesi altında muhafaza etme, güncelleme, taşınmazlara yönelik politikalar belirleme ve yönetme konularında lider Kurum olma Vizyonumuzla vatandaşlarımıza 173. Yılımızda da en kaliteli hizmeti sunmaya devam ediyoruz.

Bilgi teknolojilerini en iyi kullanan kurum ödülüne sahip Genel Müdürlüğümüz, Web-Tapu, Tapu Takas, E-Haciz, E-terkin, Parsel Sorgulama, E-Randevu, 3 Boyutlu Kadastro gibi projelerle vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet sunmak için altyapısını geliştirmeye devam etmektedir.

WEB-TAPU, E-RANDEVU VE ALO 181 RANDEVU SİSTEMİ

Tüm Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan Covid-19 Salgını nedeniyle zor günlerden geçtiğimiz bu o dönemde Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü olarak tüm imkânlarımızla hem çalışanımızın hem de vatandaşımızın süreci sıkıntısız atmaları için yoğun çaba harcamaktayız.

Bu süreçte, bölgemize bağlı iller olan Erzincan, Gümüşhane ve Bayburt il ve ilçelerindeki toplam 21 Müdürlüğümüzdeki görev yapan personelimizin kullanması için maske cerrahi eldiven, el dezenfektanı gibi koruyucu malzemeler gönderdik idari izinli personelimizin haricindeki personelin işlemler aksamayacak şekilde dönüşümlü çalışmasını sağladık ayrıca hizmet alım yolu ile vatandaşların yoğunlaştığı birimlerimizde ilaçlama çalışmaları yaptırdık.

Covid-19 Salgını sürecinde özellikle Web-Tapu, E-randevu ve Alo 181 Randevu Sisteminin ne kadar gerekli ve önemli olduğu bir kez daha anlaşılmıştır. Özellikle bu sürede başvuru taleplerinde yüzde 60 azalma olmuştur. Bizde bu krizi fırsata çevirerek dijitalleşme işlemlerini hızlandırmış olduk.

Bu suretle vatandaşlarımızın Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü resmi sitesi üzerinden (www.tkgm.gov.tr) ulaşabildikleri Web-Tapu Uygulamasına e-devlet şifresi ile giriş yapılmak sureti ile artık Tapu dairelerine gitmeden hızlı, kolay ve güvenilir bir şekilde işlemler yapabildiklerini hatırlatmak isteriz.

Bugün, kuruluşunun 173. Yıldönümünü kutlayan Tapu ve Kadastro Teşkilatımızın gelişimine ve büyümesine katkı sunan tüm çalışanlarımıza ve halkımıza şükranlarımızı sunar, hayırlı bayramlar dileriz” ifadelerine yer verdi.