Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cezalar Esnafımızı Çok Zor Durumda Bırakıyor

Erzincan Otel ve Kahveciler Odası Yönetim Kurulu başkanı Ali Babacan yaptığı açıklamasında; “son günlerde artan sigara yasağı denetimleri ile verilen cezalar esnafımızı çok zor durumda bırakıyor” dedi.

Erzincan Otel ve Kahveciler

Babacan Otel ve Kahveciler Odasında yaptığı açıklamasında; “Öncelikle Erzincan otel ve kahveciler odası ve üyelerimiz olarak, Sigara yasağına karşı değiliz. Esnafımız sigara yasağındaki denetimlerin artmaya başlamasıyla daha da olumsuz etkilenmektedir” dedi.

YENİDEN DÜZENLEME YAPILMALI

Halkımızın sağlığının korunmasına yönelik iyi niyetli bir düzenleme olduğunu fakat ekonomik olarak işletmelerin çıkmaza girdiği bir dönemde, kahvehane ve çay ocağı işletmecisi olan esnafımız olmak üzere eğlence işletmeleri için bir orta yol bulunmalı ve yeniden bir düzenleme yapılmasına vurgu yapan Babacan,  aksi halde çok işletmenin mağdur olacağını belirtti.

Babacan açıklamasının devamın da; “Müşteri kaçmasın diye yasağın delinebileceğini, bu durumda ceza kesilen işletmelerin ayakta kalmasının mümkün olmayacaktır. Diğer taraftan da müşterisiyle karşı karşıya gelmektedir. Geri adım atarak göz yumduğunda ise uygulanacak cezayı kaldırabilecek işletme bulunmamaktadır.

ESNAFIMIZ EVİNE EKMEK PARASI GÖTÜREMİYOR

İşletmelerin cezalandırılmalarından çok içenlerin caydırılması ve eğitilmesi gerekmektedir, “AB ülkelerinde tütün mamullerine bizden daha evvel yasak getirildi. Ama geçen zaman içinde yasağın uygulanamadığı alanlar görülerek özel sigara odaları kurmaları sağlandı. Sigara içenler için güçlü havalandırma sistemine sahip özel yerler ayrılmıştır. Oysa bizde açık alanlarda, balkonlarda çevresi cam, naylon ve benzeri malzemelerle kapatılmış alanlarda bile sigara içme yasağı uygulanmaktadır. Kahveci esnafımızın sigara cezası ödemekten maddi yönden çok zor durumda kalmıştır. Esnafımız su, elektrik, kira vb. giderleri ödeyemez duruma gelmiştir. Evine ekmek parası götüremeyecek durumdadır.

Her zaman devletimizin yanında olan, İlimizin ve ülkemizin ekonomik ve sosyal yönden omurgasını oluşturan esnafımızın sigara yasağı ile ilgili olarak acilen yeniden düzenlemeler yapılmalı ve esnafımızın kepenk kapatmasının önüne geçilmelidir” dedi.