Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bir İlke İmza Atıldı, Testler EBYÜ'de Yapılacak

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ve Organize sanayi bölgesinde hizmet veren Türkiye’de tek Dünyada ise sadece 4 adet bulunan BC Fiber Optik Kablo üretim fabrikası arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörlük makamında gerçekleştirilen imza töreninde konu ile ilgili bilgi veren Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent açıklamasında; “Organize sanayi bölgemizde nadir bulunan firmalarımızdan bir tanesi olan fiber optik firması ile Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi olarak protokol imzaladık. Bu protokol çerçevesin de birlikte farklı projelere imza atmak, proje kapsamında olsun ya da olmasın ortak çalışmaları birlikte değerlendirmek. En önemli olan ise Türkiye’de hiç olmayan, dünyada da sayılı olan test laboratuvarını üniversitemize açmayı planlıyoruz” dedi.

Burada Fiber Optik firmasının birçok işlerine Türkiye’de de üretimi yapılan Fiber optik kablolarının testlerini Üniversite bünyesinde yapabileceğini ifade eden Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, “bunun ülkemizde bir ilk olacağını buradan ifade ediyorum. İnşallah bunu Erzincan’ımıza kazandıracağız” ifadelerine yer verdi.

BC Fiber Fabrikası müdürü Rıdvan Alaz, “Yaklaşık bir yıldır Erzincan Binali Yıldırım üniversitemiz ile yapılan görüşmelerimiz neticesinde protokolümüzü imzaladık. İnşallah Üniversitemiz ile birlikte laboratuvarımızı kuruyoruz. Açılacak olan üretimini yapmış olduğumuz fiber kabloların testinin yapılacağı bu laboratuvarımız bölgede tek olacak.   Bu çalışmamız hem ülkemiz ekonomisi için hem de şehrimiz ekonomisi için ayrıca bizlerinde haricinde organize sanayi bölgemize yatırımcıların gelmesi için de bir fırsat oluşturmuş olacağız. Desteklerinden dolayı Üniversite rektörümüz Akın Levent beye teşekkür ediyoruz” dedi.

Yapılan protokol ile Erzincan BC Fiber optik fabrikası ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi işbirliğinde yapılan çalışmalar neticesinde AR-GE biriminin oluşturulacağı ve oluşturulacak olan AR-GE biriminin de bölgede hizmet veren işletmeler arasında tek olacağına vurgu yapıldı.

 

Konuşmaların ardından Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent ve BC Fiber Fabrikası müdürü Rıdvan Alaz protokolü imzaladılar.