Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Aktürk'ten Adalet Bakanı Gül'e Önemli Ziyaret

Erzincan Baro Başkanı Av. Âdem Aktürk, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ü ziyaret etti. Başkan Aktürk, Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini ve Ayrıca Yargı Reformu’nun genişletilmesi hususunda da önerilerini sunduklarını belirtti.


Erzincan Baro Başkanı Av.

Erzincan Baro başkanı Av. Âdem Aktürk Gerçekleştirdikleri ziyaret ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında; “Adalet Bakanlığı yetkililerinden aldığımız davet üzerine, Adalet Bakanımız Sayın Abdülhamit Gül ve bazı Baro Başkanımızın da katılımıyla güncel konularla ilgili toplantı gerçekleştirdik dedi.

Başkan Av. Aktürk, Bakan Yardımcısı olarak atanan meslektaşımız ve Bursa Önceki Dönem Baro Başkanlarımızdan Zekeriya Birkan’a hayırlı olsun dileklerimizi ilettiklerini de belirterek, Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladık. Ayrıca Yargı Reformu’nun genişletilmesi hususunda da önerilerimizi sunduk.

İşçi avukat sorununun çözülmesi gerektiğine ve meslek alanının genişletilerek savunma hakkının daha yaygın ve etkin gele gelmesi hususunda fikirlerimizi Adalet Bakanımız Sayın Abdülhamit Gül ile paylaştık dedi.

Bakan Gül, Yargı Reformu Strateji Belgesinin hazırlık sürecinde yaptıkları katkılardan dolayı Baro Başkanımıza teşekkür etti. Meclisin tatile girmesi sebebiyle Yargı Reformu’nun ilk paketi Temmuz’da çıkamamıştı. TBMM açıldığında gündemin en ön sırasında olacak bu paketin ilk kısmında şu hususların yer alması bekleniyor; Düşünce özgürlüğünü ilgilendiren suçlarda istinaf denetimi üzerine, Yargıtay denetimi de getiriliyor.

Avukatların, Avukatlık Kanunu’na dayanan delil toplama yetkilerini kullandırmayan kamu görevlilerine yaptırım getirilmesi öngörülüyor. Avukatın tasdikli sunduğu belgenin bir kez de ilgili kurumdan istenmesi uygulaması istisnai hale getiriliyor. Hukuk Alanındaki Mesleklere Giriş Sınavı tüm ayrıntılarıyla hazır. Belli basit suçlarda ceza davası açmak yerine, avukatın katılımıyla yürüyecek bir müzakere usulü (pazarlık usulü) olacak. Tutuklamalarda soruşturma evresinde azami süreler yeniden belirleniyor. Ceza davası açılana kadar aylarca, bazen yıllarca süren uzun tutukluluklara son veriliyor. Savunmanın etkinliği yapılan değişikliklerle artırılıyor.

15 YIL HİZMETİ OLAN AVUKATLARA YEŞİL PASAPORT HAKKI TANINIYOR

Yoksulluk nafakası, çocuk teslimi, koşullu salıverme, barolara vekâlet çıkarma yetkisinin tanınması, adli yardımın kapsamının genişletilmesi ve kamu avukatlarının özlük hakları ile alakalı konularda çalışmalar devam ediyor.

Güven veren ve erişilebilir adalet için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Çalışmaya devam ediyoruz. Sayın Bakanımıza ilgisinden ve misafirperverliğinden ötürü teşekkür ederiz” ifadelerine yer verdi.