Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2 bin sahipsiz hayvanın yaşayacağı barınak yapılıyor

Erzincan’da 2 bin sahipsiz hayvanın hayatını sürdürebileceği barınağın yapımına başlandı.

Erzincan’da 2 bin sahipsiz

Erzincan Belediyesince hayvan hastanesinden ameliyathaneye, kedi evinden yaşam alanlarına kadar 2 bin sahipsiz hayvanın hayatını sürdürebileceği barınağın yapımına başlandı.

Beybağı Mahallesi’nde 17 bin metrekare alan üzerine yapımına başlanan hayvan barınağının inşaatında incelemede bulunan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Fen İşleri Müdürü İsmail Mersinlioğlu’ndan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Aksun, yaptığı açıklamada, sahipsiz hayvanlara daha iyi hizmet edebilmek için böyle bir yere ihtiyacın olduğunu, barınak projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

“Erzincan’ımızın sessiz sakinlerini burada daha rahat misafir edebilmek, bakımlarını yapabilmek için hayvan hastanesinden mezarlığına kadar her şeyi düşünülmüş bir mekan olarak inşallah hizmete sunacağız. Duvarları çevrili bir vaziyette, yaşam alanlarında daha rahat hareket edebilmeleri için burada çadırlar oluşturulacak ve altında ıslanmadan daha kuru mekanlarda hayatlarını devam ettirecekler. İlgili alanlara padoklar kurularak orada misafir edilecek.” diyen Aksun, sahipsiz hayvanları ocak ayı itibarıyla yeni barınak alanında misafir etmeye başlayacaklarını, inşaatın ise 2023 içerisinde tamamlanacağını belirtti.